‘Türkiye ile işbirliğini sürdürmeye hazırız’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye ile işbirliğini sürdürmeye hazırız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2023 10:19

Avrupa Parlamentosu EVP Grup Başkanı Alman politikacı Manfred Weber, AB’nin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AVRUPA Parlamentosu’nun büyük kanadı Avrupa Halk Birliği (EVP) Grup Başkanı Manfred Weber, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki müzakerelere son verilmesini istedi. Daha önceki yıllarda da benzer taleplerde bulunan Alman Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) politikacı, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunu koruması üzerine yaptığı açıklamasında, 2005 yılında başlayan ve son yıllarda dondurulan müzakerelere tamamen son verilmesini önerdi.

‘Türkiye ile işbirliğini sürdürmeye hazırız’

Manfred Weber, başkent Berlin’de yayımlanan günlük gazetelerden Berliner Morgenpost’a verdiği demecinde, “Son yıllar sıkı bir ortaklığın önemli olduğunu gösterdi, ama Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğini Türkiye’de de AB’de de kimse istemiyor. Bu sürece son vermeliyiz. Çünkü ilişkilerin geliştirilmesini bloke ediyor” dedi. Aynı zamanda CSU Genel Başkan Yardımcısı olan Manfred Weber, AB’nin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu da söyledi. Ukrayna ile Rusya arasında barışın sağlanmasında, göç politikasında ve Kıbrıs sorununun çözümünde Türkiye ile işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’nin modernleştirilmesini ve İsveç’in NATO üyesi olma yolunu açmasını beklediklerini de vurguladı.

Haberin Devamı

İLK SINAV NATO ZİRVESİ’NDE
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Berlin’e davet ederken, ana muhalefet CDU/CSU Federal Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Erdoğan’la ne denli işbirliği yapılabileceğinin önümüzdeki haftalarda görüleceğini söyledi. “Haziran ayı ortalarında yapılacak NATO Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in üyeliği konusundaki tutumu ilk sınav olacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!