Türkiye hasretini gideriyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hasretini gideriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2010 11:16

FRANKFURT'ta yaşayan Türkiye hayranı Wolfgang Baitz (72), Frankfurt'ta Türk caddesi olarak bilinen Münchener Caddesi üzerinde bulunan Türkler'le tavla hasretini gideriyor.

Haberin Devamı

20 yıl önce Türkiye'de yaşadığını anlatan Baitz, "Türkiye çok hoşuma gittiği için bir yıl Türkiye'de yaşamak istedim. Ancak param olmadığı için iş bulmam gerekiyordu. Lüks bir tatil köyüne başvurup tavla turnuvaları düzenleyebileceğimi söyledim. Kabul ettiler. Bir yıl Türkiye'de yaşadım ve çalıştım. Hala sık sık Türkiye'de gittiğimde halıcılarda, dükkan önlerinde işletme sahipleri ile tavla oynarım. Bunun tadı başka. Aynı tadı Almanya'da yaşamak için Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Münchner Caddesi'ne gelip burada tavla oynama hasretimi gideriyorum" dedi.


Tavlanın sadece bir şans oyunu olmadığını, aynı zamanda kafa oyunu olduğunu belirten Baitz, "Ben İngilizler'in oynadığı Backgammon ve Türk tavlası karışımını oynuyorum. Bu sistem ile beş sıfır geride iken 8-5 oyunu kazanmak mümkün. Oyun sonuna kadar heyecanlı kalıyor" diye konuştu. Tavla üzerine kitap da yazdığını belirten Baitz, "Yakında kitabımı piyasaya sunacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!