Türkiye’de nasıl başarılı olunur

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de nasıl başarılı olunur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 12:48

Etkinlikte konuşan 400 üyeli Türk-Alman Sanayi ve Endüstri Odası Başkanı Dr. Rhainhardt Freiherr von Leoprechting, Türkiye’de iş yapmak için Türk insanının özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Von Leoprechting, “Bir Türk’ü dost olarak kazanabilirseniz bu dostluk ömür boyu sürer. Türklerle iyi iş yapabilmek için konuşmalarda satır aralarını okuyabilme yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Türkler son derece gururlu insanlar. Türk işadamlarının Avrupa’ya gelirken vizeyle karşılaştıkları sorunlar ağırlarına gidiyor. Türkler son yıllarda özgüvenlerini çok geliştirdi. Artık Avrupa Birliği’ne, ‘Mutlaka girmeliyiz’ diye değil. ‘AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var’ diye bakıyorlar” dedi.

ÜÇ NOKTAYA DİKKAT EDİN

Öğleden sonraki bölümde ise Türkiye’de 1984 yılından bu yana tekstil, turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Rolf A. Königs, başarılarının sırını anlattı: “Üç noktaya dikkat edeceksiniz. Birincisi öncelikle iç piyasaya üretim yapacaksınız. Kazandığınız parayı o ülkede bırakarak yatırım yapıp, ihracata yöneleceksiniz. Türkiye’de kurduğunuz işletmeleri yurt dışına yayacaksınız.

Türkiye’de iş yapmak isteyen kişi, dünya genelinde iş yapmak isteyen bir kişinin yapması gereken şeyleri yapacak. Türkiye’de birlikte çalıştığınız insanlara işin gelişmesinde katkı sağlamalarına imkan tanımalısınız. Türkler çok girişimci bir halk. Çalıştığınız insanların özelliklerine dikkat etmelisiniz. Bir Fransızdan Meksikalı yapmaya kalkarsanız başarısız olursunuz. Elbette genel iş yasalarına dikkat edeceksiniz. Meslek eğitimi ve meslek içi eğitim çok önemli. Buna her yerde olduğu gibi Türkiye’de de dikkat edeceksiniz. Bir de başladığınız işi bırakmayacaksınız. Biz kriz anında Türkiye’de kaldık. Birçok firma gitti. Kötü günde kalmanın ödülünü daha sonra topladık.”

Fatih Çevikkolu mu Django Asül mü

ETKİNLİKTE komedyen Fatih Çevikkollu sahneye çıkıp, gösteri yaptı. Çevikkollu farklı kültürlerin iş ve eğlence anlayışlarını sergileyerek alkış topladı. “Şovumdan hoşlandıysanız adım Fatih Çevikkollu, hoşlanmadıysanız Django Asül” diyerek gösteriye son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!