Türkiye Avrupa’nın parlayan yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Avrupa’nın parlayan yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 14:33

Almnaya’nın Augsburg kentinde Schwaben Sanayi ve Ticaret Odası tarafından ‘Gelişen Türkiye Ekonomisi’ adı altında resepsiyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Resepsiyonun ‘onur konuğu’ Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu oldu. Karslıoğlu, Türkiye’nin ◊ gelişen ekonomisi ve genç nüfusuyla Avrupa’nın parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Yaş ortalaması 29 olan Türkiye’nin Avrupa’da 4’üncü, dünyada 16’ncı büyük ekonomiye sahip olduğunu belirten Karslıoğlu, “Türkiye, modern yapısı, istikrarlı siyaseti, endüstriye dayanan üretimi, enerji kaynaklarına koridor olan stratejik coğrafyasıyla yatırımcılar için cazip bir iş ortağı durumuna gelmiştir” dedi.

En önemli partner

Almanya ile Türkiye arasındaki kuvvetli bağlara dikkati çeken Büyükelçi Karslıoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye ile Almanya arasında ciddi rakamlara dayanan bir ekonomik bağ var. Her iki ülke ticarette hala birbirlerinin en önemli partnerleridir. Türkiye’de 4 bin 800 Alman işadamının yatırımı var. Türkiye’ye gelen her altı turistten biri Alman. Türkiye’de yaşayan Alman vatandaşları ile burada yaşayan Türk vatandaşları ilişkilerimizi daha da kuvvetlendiren etkenlerdendir. Almanya’da yaşayan Türkler bu ülkede ciddi rakamlarla ifade edilen yatırımlar ve katkılar yapmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!