Türkiye-Almanya Film Festivali için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-Almanya Film Festivali için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2024 12:09

Nürnberg 28. Türkiye-Almanya Film Festivali 8-17 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Tafelhalle’de 8 Mart Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek açılış töreninde, bu yılki Onur Ödülleri İris Berben ve Hale Soygazi’ye verilecek.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, yazar Anatol Regnier, film eleştirmeni Alin Taşçıyan ve FIPRESCI Genel Sekreteri Klaus Eder gibi konukların hazır bulunacağı festivalin Onur Ödülü konuşmasını Nürnberg Kültür Belediye Başkanı Prof. Dr. Julia Lehner yapacak. Törenin ardından Aslı Özarslan’ın ‘Ellbogen’ adlı filmi gösterilecek ve filmden sonra yönetmen Aslı Özarslan ve başrol oyuncusu Melia Kara ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Türkiye-Almanya Film Festivali için geri sayım başladı
‘ULUSLARARASI VE DÜNYA PRÖMİYERİ İLK KEZ FESTİVALDE’
İki ülke sinemasının uluslararası alanda en önemli buluşma platformu olan etkinlikte bu yıl toplam 37 uzun, kısa ve belgesel film yer alıyor. 16 filmin Almanya, uluslararası ve dünya prömiyerleri ilk kez festivalde gerçekleştirilecek. Toplam 25 film ise festivalin ödülleri için yarışıyor. Sanatçılarla düzenlenen birçok film söyleşisine ek olarak, Türkiye ve Almanya’da gerek sinema sanatına gerekse toplumsal gündeme damgasını vuran önemli konular festival buluşmaları kapsamında söyleşi ve tartışmalarla ele alınacak.
Türkiye-Almanya Film Festivali için geri sayım başladı
‘İNSANLARI VE KÜLTÜRLERİ SINIRLARIN ÖTESİNDE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ ’
Inter Forum Dernek Başkanı Adil Kaya “Türkiye-Almanya Film Festivali her zaman olduğu gibi insanları ve kültürleri sınırlar ötesinde buluşturmayı hedefliyor. Ülke çapında sahip olduğu istisnai konumu sayesinde Almanya’daki toplumsal bütünleşmeye önemli katkıda bulunuyor. Bu yıl, gerek sanatsal yaratıcılıkları gerekse sosyal angajmanları ile toplumu kültürel ve sanatsal yollarla bütünleştiren iki sinema oyuncusunu verdikleri büyük katkıları nedeniyle onurlandırıyor. Kültür ve sanata gönül veren festival dostlarını festivali desteklemeye sanata sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.
Türkiye-Almanya Film Festivali için geri sayım başladı
‘KADINLAR ÖN PLANDA’
Festival her sene olduğu gibi bu sene de Filhaus ile iş birliğiyle çocuklar ve gençleri sinemaya özendirmek amacıyla özel okul gösterimi düzenliyor. Bu sene 7 film 21 gösterimde Nürnberg’deki okulların katılımıyla 0-14 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençlere sunuluyor. Festivale geçmişte olmadığı kadar ilk kez bu yıl kadınlar büyük bir damga vuruyor. Gerek festival ekibinde gerekse filmleri ve hikâyeleriyle etkinliğe katılan kadın yönetmen ve oyuncular farklı perspektifleri ele alıyorlar. Uzun ve Kısa Film Yarışmaları Seçici Kurulları’na da bu yıl iki uzman kadın başkanlık ediyor. Festival yönetmeni Ayten Akyıldız bu yıl 28’incisi düzenlenen etkinlik hakkında şöyle konuştu: “Dünya çapında kutuplaşmaların damga vurduğu zor bir dönemde kaliteli bir programı gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum. 8 Mart’taki açılışta, gerek sanatları gerekse politik mücadeleleriyle her iki ülkenin toplumuna büyük hizmetler veren onur konuklarımız İris Berben ve Hale Soygazi’yi selamlamaktan da gurur duyuyorum. Ayten Akyıldız, etkinliğin bu yılki önemli bir özelliğine vurgu yaparak, kadınların ön planda olduğu festivalimiz, toplumların sahip olduğu çeşitliliği sinema sanatıyla da yansıtıyor.” Festival programının tamamı fftd.net web sitesinden öğrenileceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘ÖDÜLLER DAĞITILACAK’
‘En İyi Film’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’, En İyi Erkek Oyuncu’, ‘Seyirci Ödülü’ ve ‘İnsan Hakları ve Demokrasi’ adına Mahmut Tali Öngören ödülün verileceği ve sinema dünyalarıyla ilgili söyleşilerin yapılacağı Türkiye-Almanya Film Festival, Nürnberg Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi, Bavyera Sinema ve Televizyon Fonu, Federal Almanya Medya ve Kültür Bakanlığı ve Festival Dostları kuruluşların destekleriyle, Nürnberg Inter Forum Derneğinin iş birliğiyle yapılıyor. 2024 Sinema Dünyaları bölümünde 15 film var. 16 Mart Cumartesi günü saat 21.00’de CineCittà-Arena’da gerçekleştirilecek ve toplam dört yarışmada verilecek dokuz ödül sahiplerini bulacak.

 

BAKMADAN GEÇME!