Türkiye, Alman muhalefeti kadar tepki göstermedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Alman muhalefeti kadar tepki göstermedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 10:31

ALMANYA’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Yeşiller milletvekili Arif Ünal, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan dinleme skandalını değerlendirdi: “Türkiye, dinleme olayına karşı Almanya’daki muhalefet partileri ya da sivil toplum kuruluşları kadar bile ses çıkarmadı.”

Haberin Devamı

Yeşiller olarak bireysel haklara çok saygı duyan bir parti olduklarını belirten Ünal, “İnsan merkezli bir politika yaptığımız için devletlerin çıkarları doğrultusunda ister politikacı olsun ister olmasın insanların özel yaşamlarına müdahale edebilecek dinlemelere karşıyız” diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Amerika’nın almanya’yı dinlemesinin ortaya çıkmasından sonra ülkedeki tepkilere de değinen Arif Ünal, şunları söyledi:
“Başbakan Angela Merkel, ‘Dost ülkeleri dinlemek doğru değildir’ dedi ama hemen arkasından Türkiye’nin de dinlendiği ortaya çıktı ki, Türkiye, Almanya’nın tarihi dostu, NATO ortağı ve hep Alman-Türk dostluğundan bahsediyoruz. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı olamaz. Türkiye’nin bu olaya karşı reaksiyonu da çok ilginç. Almanya’da en azından muhalefet partileri olsun, sivil toplum kuruluşları olsun dinleme olayından sonra muazzam tepki gösterdiler. Fakat Türkiye’den ne hükümet tarafından ne sivil toplum kuruluşları tarafından bir tepki görmedik. Bu da tabi kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Acaba Türk hükümeti, bu dinlemelerin içerisinde bizim işimize yaramayan belirli bilgiler mi var? Bundan çekindiği için mi açıkça eleştirmiyor? Onu bilemiyorum ama Türkiye’nin reaksiyonu bence yerinde değildi, buna tamamen tepki göstermek gerekirdi diye düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!