"Turkey Now" festivali 23 Şubat;ta başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Turkey Now festivali 23 Şubat;ta başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 16:04

Hollanda;da Türk sanat ve kültürünü tanıtmayı hedefleyen "Turkey Now" adlı festivalin dördüncüsü 23 Şubat;ta başlayacak.

Haberin Devamı

Kulsan Vakfı;nın girişimiyle başta Amsterdam olmak üzere Lahey, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven ve Deventer şehirlerinde gerçekleştirilecek etkinlikler serisi 23 Mayıs;ta sona erecek.

Leman Sam ve kızları Şevval ile Şehnaz Sam;ın Hollanda Metropol Orkestrası eşliğinde 23 Şubat;ta Amsterdam;da verecekleri konserle başlayacak olan festival kapsamında klasik müzikten caza, dünya müziğinden rocka, tiyatrodan dansa kadar geniş bir yelpazede Türk kültür ve sanatının Hollandalılara tanıtılması amaçlanıyor. 3 ay sürecek ve 60;a yakın konserle bir o kadar da sanatsal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi planlanan festival çerçevesinde aralarında Arif Sağ, Mercan Dede, Fuat Saka gibi isimlerin de yer aldığı tanınmış bir çok sanatçı ya da müzik grubu sahne alacak.

Tanınmış rock grupları Athena ve Duman;ın sahneye çıkmaları planlanan festival kapsamında, İstanbul Bale Topluluğunun Evliya Çelebi;yle ilgili "Seyahatname 2" isimli dans gösterisi de izleyiciyle buluşacak. "Turkey Now" festivali, Hüseyin Sermet;in Residentie Orkestrasıyla birlikte vereceği konserle kapanacak.

-"400 yıllık dostluk"-
İlkini 2007;de düzenledikleri festivalin bu yıl Türkiye ile Hollanda arasındaki resmi ilişkilerin 400. yıldönümüne denk geldiğini kaydeden Kulsan Müdürü Adnan Dalkıran, bu yüzden festivalin bu yılki temasının "400 yıllık dostluk" olarak belirlendiğini söyledi. Düzenleyecekleri etkinliklerle Türkiye;nin kültürel zenginliğinden örnekler sunacaklarını kaydeden Dalkıran, aynı zamanda bu sene Kulsan Vakfı;nın 25. kuruluş yıldönümünü de kutlayacaklarını belirtti.

Etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Dalkıran, "Umarım bu etkinlikler Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilere daha da seviye kazandırır. Buradaki toplumumuza da katkı sağlamasını diliyoruz. Tek dileğimiz bu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!