Turkcell Europe’dan dev uyum projesi

Güncelleme Tarihi:

Turkcell Europe’dan dev uyum projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 12:43

Turkcell Europe ile Almanya Olimpiyat Sporları Federasyonu işbirliği sonucu uyumu güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen “Turkcell Europe Kupası” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 25 Ağustos-13 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek futbol turnuvasına 14 yaşından büyük tüm gençler takılabilecek.

Haberin Devamı

TURKCELL Europe ile Almanya Olimpiyat Sporları Federasyonu (DOSB), toplum içinde uyumun artması amacıyla ‘Turkcell Europe Kupası’ adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Almanya’da uyum amaçlı en geniş kapsamlı spor projesi kapsamında 25 Ağustos-13 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek futbol turnuvasına 14 yaşından büyük tüm gençler başvurabilecek.

Özel fair play kurallarının uygulanacağı turnuvada en iyi oynayan ama aynı zamanda centilmen ve hoşgörülü olan takımın kupayı havaya kaldıracağı turnuva ile, sporda centilmenlik ile toplumda hoşgörü ve duyarlılık aşılanması hedefleniyor.

Gençleri bekliyoruz
Futbolun Türkler ve göçmenler arasında olukça popüler olduğunu, spor derneklerinin Almanya’da uyum, birlikte yaşama kültürünü güçlendirme konularında önemli rol oynadıklarına değinen Turkcell Europe Kurumsal İletişim Müdürü Değer Akal, şunları söyledi:

“Almanya Olimpiyat Sporları Federasyonu’nun partneri olmaktan ve turnuvaya ismimizi vermekten büyük gurur duymaktayız. Bu turnuva centilmenliği güçlendirecek, sporda kültürlerarası iletişim ve paylaşıma katkısı üzerine odaklanacak. ‘Turkcell Europe Kupası’na futbola gönül vermiş delikanlılarımızı ve genç kızlarımızı bekliyoruz. Futbol coşkusunu birlikte yaşamak istiyoruz. Gençlerimizin spora ilgisinin artmasıyla sağlıklı bir toplumun gelişmesine katkı sağlamayı ümit ediyoruz.”

Elemeler 5 kentte
“Turkcell Europe Kupası kapsamında Hamburg, Köln, Frankfurt am Main, Mainz ve Stuttgart kentlerinde düzenlenecek eleme turnuvalarına katılacak takımlar arasından en başarılı dört takım, 13 Ekim 2012 tarihinde başkent Berlin’de yapılacak finallerde kupa için yarışacağına değinen Akal ayrıca, “Berlin’deki finale katılma hakkını elde eden takımların tüm seyahat, konaklama ve yemek giderleri karşılanacak. Ayrıca final akşamı seçkin konukların da katılacağı bir kapanış partisi düzenlenecek. Eleme turnuvalarına katılmak için “Spor Yoluyla Uyum” programının eyaletlerdeki koordinasyon merkezlerine başvurmak yeterli” dedi.

DOSB Spor Geliştirme Müdürü Dr. Karin Fehres ise 25 yıldır sürdürülen “Spor Yoluyla Uyum” projesinin Turkcell Europe’un desteği ile ilk kez ulusal düzeye taşındığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Turkcell Europe’un, spor derneklerinin uyum alanındaki çalışmalarına ortayı koyduğu sorumluluk bilinciyle destek vermesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Turkcell Europe Kupası gençlere hitap eden ve farklı kültürlerin sosyal birlikteliğini güçlendiren heyecan verici bir proje niteliği taşıyor. Tüm etkinliklerin odak noktasını sporun uyum sürecini destekleyici gücü oluşturacak.”

Ayrıntılı bilgi için www.integrationdurch- sport.de

Kupa takvimi
Elemeler 25 Ağustos’ta Hamburg Harburger Rathausplatz’ta. 8 Eylül’de Köln MediaPark’ta. 14 Eylül’de Frankfurt am Main Konstablerwache’de. 15 Eylül’de Mainz Jockel-Fuchs-Platz’da. 28 Ekim’de Stuttgart Karlsplatz’da. Final 13 Ekim’de Berlin Pariser Platz’da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!