Türkçe kursunu başarıyla tamamladılar

Güncelleme Tarihi:

Türkçe kursunu başarıyla tamamladılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2014 12:28

Almanya'nın Delmenhorst kentinde Volkshochschule (Halk Eğitim Merkezi) tarafından 15-18 yaşlarındakiler için B1 ve B2 düzeyinde Türkçe kursu düzenlendi. Üçüncüsü düzenlenen kursa 12 Türk öğrenci katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere halk eğitim merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Türk öğrencilere sertifikalarını Volkshochschule Delmanhorst Müdiresi Marietta Biner Ehsan ile kurs öğretmeni Mehmet Cevher Pala verdi. Kursta en iyi dereceyi B2 sertifikası alan Elif Efe elde etti. Kurs öğretmeni Mehmet Cevher Pala kursun tamamen ücretsiz olduğunu, Türk gençlerini Türkçe bildiklerine dair sertifika sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Birçok kurum tarafından artık gençlerden Türkçe bildiklerine dair belge istendiğini anlatan Pala, şöyle dedi:
"Kursa 12 öğrenci başvurdu. Bu öğrencilere 60 saat ders verildi. Kursiyeerler ders sonunda 3 saatlik yazılı ve 20 dakikalık sözlü sınava tabi tutuldu. Başarılı olanlar B1 ve B2 düzeyinde sertifika sahibi oldu. Kurs sonunda 10 öğrenci B2, 2 öğrenci ise B1 düzeyinde sertifika aldı. Bu sertifika tüm Avrupa ülkelerinde geçerlidir."

Kursu başarıyla tamamlayan gençlerin çok mutlu oldukları gözlendi. Gençler yeni arkadaşlıklar kurup Türkçelerini geliştirdiklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!