Türkçe fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Türkçe fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 11:05

ALMANYA’nın Köln kentinde faaliyet gösteren Yunus Emre Kültür Akademisi C1 dil sertifikası ile Türkçe öğretmenlerinin önünü açıyor.

Haberin Devamı

Ankara Gazi Üniversitesi Türkçe Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (TÖMER) Almanya Temsilciliği’ni alan Yunus Emre Kültür Akademisi, kendi bünyesinde oluşturduğu Türkçe Dil Merkezi ile Avrupa’da Türkçenin gelişimi ve bilimsel ortamlarda temsili için çalışmalara başladı.

Yunus Emre Kültür Akademisi Müdürü Mustafa Can, Gazi Üniversitesi Almanya Temsilcisi sıfatıyla ilk olarak Köln merkezli Türkçe kursları düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: “Türkçe Dil Merkezi Türk dilinin Avrupa’daki sertifikalandırılması eksikliğini giderme amacıyla kuruldu. Düzenlediğimiz kursları Avrupa Dil Portfolyesi çerçevesinde sertifikalandırıyoruz. Faaliyetlerimiz arasında A1-C2 derecelerinde Türkçe Dil Kursları, C1 ve C2 Türkçe diploma sınavları, A1-B2 düzeyleri kur geçiş sınavları ve eğitim danışmanlığını sayabiliriz.”

Tercümanlara da fırsat
Almanya’da öğretmenlerin Türkçe dersi vermelerine de olanak sağlayan C 1 düzeyi Türkçe belgesiyle ilgili sınavları da kendilerini yaptığını söyleyen Can sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanya’da farklı branşlarda ders veren Türk kökenli ya da Türkçe bilen öğretmenler C 1 sertifikası alırlarsa, Türkçe dersleri de verebilecekler. Bu alanda büyük bir potansiyel var. İlk C 1 sınavını 14 Haziran’da, ikinci sınavı 25 Haziran’da Köln’deki merkezimizde yaptık. Başvuranlar C1 sertifikasıyla Türkçe öğretmenliğine ve C2 sertifikasıyla tercümanlık meslek eğitimine başlayabilecekler. Ayrıntılı bilgi www.tuerkischsprachzentrum. de adresinden alınabilir. Deneyimli Türkçe öğretmenleri Gökhan Sezer ve Ali Kıroğlu sınav hazırlık kurslarını veriyor. Kurs ve sınav kayıtlarımız devam etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!