Türkçe-Almanca okuma yarışmasına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Türkçe-Almanca okuma yarışmasına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 11:16

Ruhr Veliler Birliği ve Türk Öğretmen Derneği’nin (NRW TÖD) birlikte düzenlediği ve tüm Ruhr havzasını kapsayan ‘İki Dilli Okuma Yarışması’nda, 3. ve 4. sınıf öğrencileri Türkçe ve Almanca masallar okuyarak becerilerini sergilediler.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN Kamuran Turan’ın başarıyla yönettiği, öğretmen Kemal Cıbır’ın şarkılar, tekerlemeler ve masallar söyleterek çocukların heyecanını yatıştırdığı yarışmada jüri üyeleri çocukların okuma hızını ve tekniğini değerlendirdi. Dr. Ali Sak, yarışma sonuçlarının Essen’de düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açıklanacağını ve ödül verileceğini belirtti. Yarışmayı kazanan öğrenciler, iş insanı Kemal Şahin’in yönettiği Stiftung Bildung Eğitim Vakfı’nın Düsseldorf’da düzenlediği Okuma Festivali Galasına katılma hakkı da kazanacak. Essen Eğitim Bakanı Dorothee Feller’in de katılacağı gala akşamında dört öğrenciye ödül verilecek ve Türkçe dersinin önemine vurgu yapılacak.

Türkçe-Almanca okuma yarışmasına büyük ilgi


Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanları Dr. Ali Sak ile Fatime Okuyucu ve Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ayla Erfidan tarafından yapılan ortak açıklamada şöyle denildi: “Amacımız, çocuklarımızı güzel okumaya özendirmek, kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmaktır. Türkçe dersine katılan öğrencilerimizin derslerinde daha başarılı oldukları açıktır.” Türkçe dersine kayıtların mart ayında sona ereceğini söyleyen dernek başkanları ve öğretmenler, velilere, “Çocuklarınızı Türkçe dersine kayıt yaptırın” çağrısında bulundular.

Haberin Devamı

Türkçe-Almanca okuma yarışmasına büyük ilgi

BAKMADAN GEÇME!