Türk-Yunan şenliğinde papaz halay çekti

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan şenliğinde papaz halay çekti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2014 11:24

MÜNİH Anakent Belediyesi Yabancılar Meclisi himayesinde Westpark’daki Seebühne’de Türk derneği ‘Dukkan kultur laden’ ile ‘Yunan Evi’ adlı kuruluşların ortaklaşa düzenlediği ‘Türk-Yunan Dostluk Şenliği’nin bu yıl 9’uncusu düzenlendi.

Haberin Devamı

Şenlikte, iki ülkenin müzikleri, folklör ekipleri ve film gösterisi yapıldı. Dernek başkanları Mehmet Dayı ile Costas Gianacacos yağan yağmurla ilgili şunları söyledi: “Ne yağarsa yağsın, bizim 9 yıldır devam eden dostluk şenliğimizi engelleyemez. Her yıl da gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Şenliğin ilerleyen saatlerinde sahne alan Türk folklör grubu Elvan, Yunan Ortodoks Kilisesi Papazı Apostolos Malamoussis’in isteği üzerine ikinci gösteri yaptı. Grupla birlikte sahneye papaz Malamoussis ekiple birlikte elele tutuşarak halay çekti. “Hepimiz tanrının yarattığı birer insanız” diyen papaz Malamoussis, şenliği düzenleyenleri tebrik etti. Ayrıca, Karadeniz folklör ekibi de bir gösteri sundu. Şenliğin son bölümünde ise kurulan dev ekranda, Türk-Yunan ortak yapımı olan, sinema filmi ‘Tarçın ve Kişnişotu’ (Zimt und Koriander) adlı film izleyicilerle birlikte izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!