Türk ve Almanları bir araya getiren iftar yemeği

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Almanları bir araya getiren iftar yemeği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 13:02

Şahinler Holding’in tarafından geleneksel olarak düzenlenen, Alman ve Türk toplumunun önde gelen isimlerinin katıldığı iftar yemeği 3 Temmuz tarihinde Aachen’daki Holding Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İftara; Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Aachen Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcel Philipp,

Türk ve Almanları bir araya getiren iftar yemeği
Würselen Belediye Başkanı Arno Nelles, DİTİB Din Hizmetleri Müşavir Vekili Kazım Türkmen, Avrupa Türk İşadamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı Ömer Sağlam, Aachen Federal Demokrat Partisi Yönetim Kurulu Başkanı Wilhelm Helg, Duisburg Türk İşadamları Derneği Başkanı Ali Aydin, Unesco Vakfı Genel Müdürü Thomas Goesman, Yunus Emre Camisi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Kol, St.Sebastian Katholik Kilisesi Pütz, Tema Vakfı Başkanı Hayati Önel, Türk Ünid Yönetim Kurulu Başkanı Levent Taşkıran, Almanya’da Türk kökenli gençleri eğitim almaları konusunda motive eden, meslek ve iş konusunda rehberlik yapan Stiftung:Bildung Eğitim!‘in yöneticileri, Türk-Alman Akademisyenler ve Öğrenciler Platformu (TD-Plattform) üye ve yöneticileri ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

"DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İftar yemeğinde konuşma yapan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, şunları söyledi:
Türk ve Almanları bir araya getiren iftar yemeği

“Manevi sayısız güzelliklerin ve paylaşımların yaşandığı, hoşgörünün doruk noktalara ulaştığı, farklı kültürlerin iletişim kurduğu bir Ramazan Ayında bir kez daha sizlerle buluştuk. Bildiğiniz gibi her yıl verdiğimiz iftar yemeğinde Alman ve Türk doslarımızla bir araya geliyoruz. Almanya’da 5 milyona yakın müslüman var. Almanların ve Türklerin farklı platformlarda bir araya gelmesi iki toplum için de çok önemli. Alman dostlarımızla kurduğumuz TD-Platfrom ve Stüftung Bildung Eğitim‘le birlikte muazzam çalışmalar yapıyoruz. Bu sinerjiyle iki toplumu çok daha yakınlaştırıp hem Türklerin hem de Almanların kazançlı çıkması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.“

Yemekte kısa bir konuşma yapan Aachen Büyük Şehir Belediye Başkanı Marcel Philipp; Ramazan Ayı’nın tüm toplumları birleştirici gücü olan bir platform olduğunu ve bu yemeğe severek katıldığını dile getirdi.

Würselen Belediye Başkanı Arno Nelles ise; Almanya’nın en önemli Türk işadamı olan Kemal Şahin’in kendi bölgelerinde yatırım yapıyor olmasından çok gurur duyduğunu ve Ramazan vesilesi ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!