Türk Türk’e karşı oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Türk’e karşı oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 17:14

U 17 Mili takımımız 24-29 Mart tarihleri arasında Avrupa Elit Turunda Almanya, İsviçre ve Ukrayna ile finale kalmak için oynayacak. Maçlara Almanya ev sahipliği yaparken takımında 8-9 Türk kökenli oyuncu yer alıyor. Diğer rakip İsviçre’nin kadrosunda da üç Türk genci var.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası Elit Turu’nda 28 takım 7 ayrı grupta Sırbistan’da yapılacak finallere katılmak için mücadele edecekler. U 17 milli takımımız 4. Grup’ta Almanya, İsviçre ve Ukrayna ile oynayacak. Maçlar Almanya 24-29 mart tarihleri arasında yapılıyor. Gruplarında ilk sırayı alacak takım finallere katılma şansı elde edecek. Karşılaşmalara ev sahipliği yapacak Almanya’nın kadrosunda ilk planda düzenli olarak yer alan 7 Türk genci yer alırken, aralıklı olarak çağrılan iki Türk genci daha var. İsviçre takımının kadrosunda da Türk asıllı üç futbolcu yer alıyor. Birde bizim milli takımımızda ki 22 gencimizi düşünürsek maçlar Türk asıllı gençlerin çarpışması şeklinde geçecek.

KAPTANLIĞI EMRE CAN YAPIYOR, GOLLERİ SAMED ATIYOR
Alman U 17 yaşaltı milli takımında oynayan Türkler takımlarının en önemli kozu durumunda gözüküyor. Milli takımın kaptanlığını Emre Can yapıyor. Eintracht Frankfurt’tan Bayer Münih’e giden genç oyuncu şu ana kadar 9 maçta forma giyerken iki de gol atmış. Bayer Leverkusen’da forma giyen Samed Yeşil takımın en önemli oyuncularından biri görünümünde. Samed şu ana kadar Alman milli takımı forması altında çıktığı 8 maçta toplam 7 gol attı. Son olarak Portekiz’de katıldıkları Algarve Kupasında takımın attığı beş golün dördünde Türk oyuncuların katkısı var. Samed iki gol atarken, Levent Ayçiçek bir gol attı. Okan Aydın’da bir asist yaptı.

İSVİÇRE LİGİNİN EN GENÇ GOLCÜSÜ
Milli takımımızın aynı grupta mücadele edeceği bir diğer takım olan İsviçre’nin de kadrosunda üç Türk asıllı futbolcu yer alıyor. Babası Türk annesi Kosovalı olan Endoğan Adili İsviçre Süper liginde sekizi sonradan oyuna girerek toplam dokuz maçta görev almış. Geçtiğimiz yıl 15 Mayıs 2010’da Aarau karşısında sonradan oyuna giriyor ve golünü atarak İsviçre futbol tarihinin Süper ligde gol atan en genç futbolcusu oluyor. Endoğan o zaman 15 yıl 9 ay ve 10 günlükmüş. Onun yanı sıra savunmada Levent Gülen ve orta sahada Musa Araz takımın önemli oyuncuları arasında yer alıyorlar.

ALMANYA

Oyuncu Takımı Maç/Gol Mevki
Koray Günther Schalke 7Maç/1Gol Savunma/ orta saha
Levent Ayçiçek W.Bremen 9 maç/4 Gol Savunma
Emra Can B. Münih 9 Maç/2 Gol Savunma
Kadir Gökyar Schalke 6 Maç Savunma
Okan Aydın Leverkusen 7 Maç Hücum
Samed Yeşil Leverkusen 8 Maç/7 gol Hücum
İlkay Durmuş Hoffenheim Savunma
Koray Kaçinoğlu Duisburg 5 Maç Orta Saha

Haberin Devamı

İSVİÇRE

Levent Gülen Grasshopers 8 Maç/1 Gol Savunma
Musa Araz Basel 4 Maç Orta Saha
Endoğan Arili Grasshopers 6 Maç/1 Gol Hücum
Bütün oyuncular 1994 doğumlu

GRUP MAÇLARI (24-29 Mart)

Haberin Devamı

24 Mart
Almanya-Türkiye Krefeld saat: 11.00
İsviçre-Ukrayna Ratingen saat: 15.00


26 Mart
Türkiye-İsviçre Büderich saat: 11.00
Almanya-Ukrayna Duesseldorf saat: 15.00


29 Mart
İsviçre-Almanya Duesseldorf saat: 11.00
Ukrayna-Türkiye Ratingen saat: 11.00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!