Türk Rock Müziği’nde yeni bir isim

Güncelleme Tarihi:

Türk Rock Müziği’nde yeni bir isim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2024 17:15

İlker Harmankaya’nın kendine ve hayata dair tuttuğu günlüklerin yer aldığı tek kişilik projesi Seyyahname, tüm dünyada dijital platformlarda yerini aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da dünyaya gelen İlker Harmankaya, çocuk yaşlarındayken ailesiyle Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Türkiye’de özel sektörde iş hayatını devam ettirirken içindeki müzik tutkusunu evde beste yaparak durdurmayacağını anlayan Harmankaya, şarkılarını yayımlama kararı aldı. Seyyahname’nin söz, müzik ve düzenlemeleri Harmankaya’ya ait olan yeni şarkısı ‘Kayboldum Ben’ 19 Ocak 2024 tarihinde tüm dünyada dijital platformlarda yerini aldı. Vokal kayıtları ile mix ve masteringi Kerem İnci tarafından yapılan ‘Kayboldum Ben’in gitar sololarında ise Aytuğ Şeker imzası yer aldı. Şarkının video klibi ise Seyyahname’nin resmi Youtube kanalında (seyyahname.official) yayınlandı. Yine İlker Harmankaya tarafından hazırlanan klip, insanın kendi ütopya ve distopyasını resmetmesi için yapay zekâ araçları kullanılarak izleyicinin beğenisine sunuldu.

Türk Rock Müziği’nde yeni bir isim
‘ÇOK ÖZEL BİR ŞARKI’
‘Kayboldum Ben’ çalışmasıyla ilgili konuşan Harmankaya, şunları söyledi: “Benim için çok özel bir şarkı. Kendimi bulduğum ve kendimi ifade edebildiğim bir şarkı. Bu şarkıyı yazarken içinde bulunduğum dönem, kendi içimdeki kaotik evrenimle yüzleştiğim, modern çağın getirdiği belirsizlik ve yalnızlık duygusunu yoğun hissettiğim bir dönemdi. Şarkı, dinleyicilerime kendi iç dünyalarına dalmaları ve kendilerini bulmaları, önce kendilerini dinlemeleri için bir davet niteliğinde. Siz önce kendinizi dinleyip duymadığınızda, başkalarının dinleyip duyması mümkün görünmüyor diyebilirim. Umarım ‘Kayboldum Ben’, dinleyicilerimle rezonansa girer ve onlara ilham verir.”

BAKMADAN GEÇME!