Türk politikacılar seçimi tartıştı

Güncelleme Tarihi:

Türk politikacılar seçimi tartıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2005 00:00

Danimarka´da geçen hafta Sosyal Demokrat Parti Başkanı Helle Schmidt ile bir araya gelen Türk kökenli politikacılar, bu kez kendi aralarında toplandı.

Haberin Devamı

Bir restoranda buluşan milletvekili Hüseyin Araç, belediye meclisi üyeleri Ömer Kuşçu, Cemal Oklu, Taner yılmaz, Yusuf Koçak, Nazmiye Aytekin ve Sosyal Demokrat Parti yönetim kurulu üyesi Yıldız Akdoğan, kasım ayında yapılacak yerel seçimleri ele aldılar.

Halen 17 olan Türk belediye meclisi üyesi sayısının artması gerektiğini belirten Türk politikacılar, Danimarka’da yaşayan Türkleri sandık başına giderek demokratik haklarını kullanmaları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılması konusunda anlaştılar.

Partinin yabancılar kurulu başkanı Ömer Kuşçu, ``Vatandaşlarımızın sandık başına gitmeleri, siyasi partilere üye olarak politik yaşama atılmaları konusunda çalışmalar yapmaya karar verdik’’ dedi.

Yıldız Akdoğan, Danimarka’da Türk kadınları hakkında yaratılan ``zavallı’’ imajını yok etmek için, bir kadınlar grubu oluşturmayı kararlaştırdıklarını belirterek, ``Toplumda ve medyada Türk kadınları veya yabancı kadınlar konuşulduğu zaman hep olumsuz yönleriyle anılıyorlar.

Oysa toplumda çok aktif olan kadınlarımız var ama onlar medyade yer almıyor ve ortada görülmüyorlar. Ben de partimizin şemsiyesi altında kadınlarımızı ön plana çıkarmaya çalışıp, örnek oluşturmalarını sağlamak istiyorum’’ dedi.

Ünsal TURAN / KOPENHAG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!