Türk omleti birinci

Güncelleme Tarihi:

Türk omleti birinci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 10:48

GUINNESS Rekorlar Kitabı’na girmek için birçok kişi ilginç girişimlerin altına imza atıyor.

Haberin Devamı

Rekor denemelerinde konu yemek olunca ortaya ilginç fotoğraflar çıkıyor. Alman haber kanalı n-tv’nin internet sayfası, yemek konusunda kırılmış 50 rekoru foto-galeri halinde yayınladı. Listenin ilk sırasında Türkiye’de kırılmış bir rekora yer verdi.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) 2010 yılında 110 bin yumurtayla dünyanın en büyük omletini yapmış bu alanda kırılması zor bir dünya rekorunun altına imza atmıştı. Listede ilk sırada yer alan YUM-BİR’in rekorunu 2009 senesinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te 30 bin yumurtayla yapılmış başka bir omlet takip etti.

REKORLARDAN BAZILARI
Dünyanın en büyük çorbası 2003 senesinde Panama’da yapıldı. Çorba 2 tondan fazla bir ağırlığa sahipti. Tunus’ta dünyanın en büyük kuskusunu yapmak için 2 ton bulgur, 30 koyun, 200 tavuk, 1 buçuk ton da sebze kullanıldı. Dünyanın en büyük kaşar peynirini Hollandalılar yaptı. Gouda kaşar peyniri tam 567 kilo ağırlığındaydı. Pete Glazebrook adlı bir İngiliz dünyanın en büyük soğanını yetiştirdi. Tek bir soğan 8,15 kg ağırlığındaydı. Bosna’da bakır bir ibriğin içinde 8 bin fincanlık Türk kahvesi pişirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!