Türk mezarlığında korkutan şüphe

Güncelleme Tarihi:

Türk mezarlığında korkutan şüphe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 00:00

Londra’da halk arasında ‘Türk Mezarlığı’ olarak bilinen Tottenham Park Mezarlığı’nın duyarlı vatandaşlar tarafından temizlenmesi esnasında eskiden krematoryum olarak kullanılan eski bir binada bulunan insan vücutlarına ait yanmış kemik kalıntıları vatandaşları korkuttu.

Haberin Devamı

Katılımcılar arasında yer alan Türk kökenli Metropolitan Polis Müfettişi ve Metropolitan Türk P

Türk mezarlığında korkutan şüphe
olis Derneği (MTPA) görevlisi Homre Varley ile adı geçen derneğin Genel Sekreteri Abide Osman, olayı duyar duymaz derhal el koydu.

İLK MÜDEHALE POLİS MÜFETTİŞİNDEN

Polis Müfettişi Varley, 3-4 adet alt ekstremite (kaval ve uyluk) kemiklerin bulunduğu bölümün girişe kapattı.

Türk mezarlığında korkutan şüphe


Olay yerine çağrılan Enfield Polis İstasyonu görevlileri de, talimat üzerine gerekli inceleme yapılması amacıyla olay yeri inceleme ekipleri ve cinayet masası ekiplerinin de olay yerine geleceğini ifade ettiler.

Mezarların çevre temizliği esnasında Müfit Mestanoğlu tarafından bulunan kemiklerin eski bir mezarlıktan çıkmış olabileceği gibi, faili meçhul bir cinayetin kurbanlarına ait olabileceği de ileri sürüldü.
Türk mezarlığında korkutan şüphe


Pazar günü (dün) meydana gelen olayla ilgili araştırma Metropolitan polisleri tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Haberin Devamı

YENİ OLUŞUMDA HERKES GÖREV ALDI

Bir şahsa ait olan arazi içerisinde yer alan ve doluluk oranı hemen hemen yüzde 100’ü bulan mezarlığın bakımının iyi yapılması gerekçesiyle bir grup Türk tarafından, bundan 10 gün önce Facebook üzerinden ‘Help clean our Cemetery at Montague Road’ adı altından bir sayfa açılmıştı.

Türk mezarlığında korkutan şüphe


Yapılan duyuruda, herkesi 2 Ağustos Pazar günü saat 13.00’te Tottenham Park Mezarlığı’na beklediklerini söyleyip, mezarlığın temizlenmesi için bütün herkesin yardımına ihtiyaçlarının olduğu belirtilmişti. Etkinliğe aralarında Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karahasan ve sanatçı Eser Ebcin’in da bulunduğu sayıları 200’e yakın katılım oldu. Yeni oluşumda Homre Varley, Abide Osman, Sonay Mustafa, Fehime Ergün, Filiz Pirgot, Ayzıt Akes, Yasmin Dervish, Fehime Ergün, Ayşe Hassan, Mehmet Gökay, Feray Souleiman, Aytach Dervish, Filiz Mıles ve Fatoş İbrahim yer alıyor.

Türk mezarlığında korkutan şüphe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!