Türk kulüpleri dert küpü

Güncelleme Tarihi:

Türk kulüpleri dert küpü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 14:33

Almanya’nın Münih kenti belediyesi göçmen spor kulüpleriyle bir toplantı yaptı. „Spor ve Uyum“ konulu toplantıda Türk futbol kulüpleri ateş püskürdü.

Haberin Devamı

MÜNİH Yabancılar Meclisi’nin girişimiyle Büyükşehir Belediyesi göçmen spor kulüpleriyle Spor ve Uyum konulu bir toplantı düzenledi. Münih Büyükşehir 3. belediye Başkanı Hep Monatzeder’in başkanlığında yapılan toplantıya çok sayıda Türk amatör futbol kulüpleri katıldı. Toplantıya davet edilen yabancı spor kulüpleri yöneticeleri sorunlarını anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan 3. belediye Başkanı Hep Monatzeder uyumun başarılı olmasında sporun büyük önemi olduğunu belirterek, “spor karşılklı anlayış, saygı, hoşgörü, adalet, barış ve dayanışma gibi uyumun ana kavramlarınının taşıyıcısıdır. Sizler yaptığınız spor çalışmaları ile uyuma büyük katkıda bulunuyorsunuz. Bizler de sizlerin sorunlarını dinleyip çözümü için yardımcı olacağız’’ dedi.

Ateş püskürdü

Toplantıya Türk külüplerinden Bavyera Türk Spor Dernekleri (BTSV) başkanı Ali Yalpi, Anadoluspor başkanı Mustafa Belek, Anadoluspor basketbol bölüm sorumlusu Turgay Karademir ve antrenör İsmet Edebal, Kayserispor Kermelik başkanı Erdal Çanta, Türkiyemspor adına Nihat Yılmaz, Türk SV 1975 Münih başkanı Hüseyin Delemen ve Cemal Güneş katıldı. Topantıda söz alan Türk kulüp yöneticleri şimdiye kadar sporla uyuma büyük katkı verirken, belediyeden gerekli desteği göremediklerini eleştirdi. Kulüp yöneticileri yeterli bir antreman sahasının bile olmadığından şikayet etti. Bazı göçmen kulüpleri ise aile ve çocuklarıyla spor yapabilecekleri bir yerleri bile olmadığını anlattı. Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Cumali Naz’ın yönettiği toplantıya Münih Belediyesi Spor Dairesi Başkanı Rudolf Behacker, Spor Meclisi Başkanı Hans Ulrich Hesse ve Inga Bergmann, Bavyera Futbol Federasyonu adına Wolf Peter Schulte, Sosyal Daire bölümünden Reyhan Kulaç katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!