Türk işverenler tek çatı altında

Güncelleme Tarihi:

Türk işverenler tek çatı altında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 17:08

ALMANYA'nın Ludwigshafen kentindeki Türk işadamları, tek çatı altında toplandı. Ender Önder, Dursun Baylan ve bir grup işadamının girişimiyle kurulan Rheinland-Pfalz Eyaletinin ilk Türk İşverenleri Derneği, kurucu üyelerin katılımıyla ilk başkanını ve yönetim kurulunu seçti.

Haberin Devamı

Frankenthal Albay Dügün Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, derneğin kurulmasına öncülük eden işadamı Dursun Baylan, yeni oluşum hakkında işadamlarına bilgi verdi. Baylan, “İşadamlarımızın sorunlarını, yapacakları yatırımları, yetkili mercilerle ilişkileri kurulması ana hedefimiz olacaktır" dedi.

İlk başkan Önder
Ardından derneğin isminin Türk-Alman İşverenler Derneği (TDU) olması kararlaştırılırken, 50 işadamından 30’unun oyunu alan Ender Önder de derneğin ilk başkanı seçildi.

Başkan Önder, teşekkür konuşmasında, “Yeni oluşuma katkıda bulunan tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Daha iyi çalışabilmek, daha verimli olabilmek ve birlikte hareket ederek daha iyi lobi oluşturmaya çalışacağız" diye konuştu. İki yıllığına seçilen yönetim kurulu, şu isimlerden oluştu: Ender Önder, İsmail Torun, Alişan Balık, Hasan Doğan, Murat Gençaslan, Murat Çelik, Sertaç Bilgin, Yüksel Sarar, Songül Kaçan, Serkan Doğan ve Levent Yılmaz. Mustafa Ertürk, Ahmet Bilicin, Ahmet Biçer ve Recep Karakullukçuoğlu de denetleme kurulu üyeliğine seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!