Türk işadamlarını volkanik kül de durduramadı

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamlarını volkanik kül de durduramadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 14:49

Hannover Sanayi Fuarı'na katılan ancak İzlanda'daki volkanik kül bulutu nedeniyle uçakla Hannover'e gelemeyen Türk işadamları bir ilki gerçekleştirerek otobüslerle geldiler. 3000 kilometre uzaktan gelen Türk heyetini Hannover Messe yetkilileri törenle karşıladı.

Haberin Devamı

İZLANDA'DAKİ Eyyafyallayökül volkanının kül bulutları, Almanya'nın Hannover kentinde 19 Nisan'da açılan dünyanın en büyük sanayi fuarını da vurdu. Fuara katılma başvurusu yapan birçok firma Almanya'nın hava sahasının kapalı olması nedeniyle gelemedi.

Türk iş adamları otobüslerle geldi

Fuarda stant açan Türk firmalarını Eyyafyallayökül volkanı da durduramadı. Bir ilki gerçekleştiren Türk iş adamları Hannover Sanayi Fuarı'na katıla bilmek için otobüslerle Almanya'ya geldi. 3 otobüsle yola çıkan 150 kadar Türk iş adamlarının bir bölümü 41 saat yolculuktan sonra pazartesi akşamı fuara ulaştı. 3000 kilometre yol kat eden Türk kafilesi fuar kapısında Hannover Messe Genel Başkanı Wolfram von Fritsch tarafından çiçeklerle karşılandı.

Bu bir ilk

Hannover Messe'den yapılan açıklamaya göre 3000 kilometre uzaktan karayoluyla ilk kez bir kafilenin fuara katıldığı bildirildi. Yetkililer volkanik kül bulutları nedeniyle yaşanan aksaklıklardan dolayı fuarın uzamayacağını 23 Nisan'da sona ereceğini açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!