Türk işadamına bir de vize olmasa...

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamına bir de vize olmasa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 00:00

Almanya’nın Frankfurt kentinde Türk ve Alman işadamlarına bilgi desteği için kurulan TGBS (Turkish German Business Support) toplantısında, Türk girişimcilere vize kolaylığı istendi.

Haberin Devamı

Rukiye Tunç Tuygar’ın yöneticisi olduğu TGBS’nin düzenlediği paneline Offenbach Kaymakamı Oliver Quilling, Mainhausen Belediye Başkanı Ruhth Disser, Offenbach Ticaret Odası (İHK) Başkanı Markus Weinbrenner, Darmstadt İHK Başkanı Martin Proba işadamları ile Erdem Şen başkanlığında Adana Ticaret Odası üyeleri katıldı. İş kadını Rukiye Tunç Tuygar, iki ülkede yatırım yapmak isteyen Türk ve Alman girişimcilerine destek verdiklerini, bu amaçla 60’ın üzerinde işletmeyle işbirliği yaptıklarını belirtti.

ANINDA ÇÖZERİZ

Adana Ticaret Odası yöneticisi Erdem Şen, Türk dinanizmi ile Alman disiplinini bir araya getirildiğinde muhteşem işler ortaya çıktığını söyledi. İstanbul’un alternatifi olduklarını kaydeden Şen, “Biz Avrupa pazarında zaman, fiyat ve kalite dengesi ve problem çözme odaklı politikamızla Uzak Doğulu işletmelerine üstünlük sağladık. Alman işadamları stok yapmak yerine küçük sevkiyat istiyor. Vize sorunu da olmasa Alman işletmelerin taleplerini anında çözebileceğiz” dedi.

BAŞKANDAN ÇAĞRI

Kaymakam Quilling, Türk işadamlarına Alman pazarının norm ve kurallarını iyi araştırıp ürünleri bu pazara uyarlamaları gerektiğini söyledi. Offenbach İHK Başkanı Weinbrenner de Türk işletmelerin artık döner ve terzi dükkanlarından ibaret olmadığını söyledi. Mainhausen Belediye Başkanı Disser kasabada otel yatırımı yapabilecek işadamlarını beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!