Türk işadamına Avusturya’da liyakat nişanı

Güncelleme Tarihi:

Türk işadamına Avusturya’da liyakat nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 12:19

Yayınevi sahibi Birol Kılıç, sosyal sorumluluk projelerinde, yayıncılık ve ticaret alanında Avusturya’ya gösterdiği üstün hizmetler ve Avusturya bilim dünyasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından Liyakat Nişanı’na layık görüldü.

Haberin Devamı

Kılıç’ın Liyakat Nişanı, Cumhurbaşkanı Fischer adına Başbakanlık Müsteşarı Hildegard Siess tarafından Dışişleri Bakanlığı’nda törenle takıldı. Bilim insanları, politikacılar, sanatçı ve bürokratların hazır bulunduğu törende Prof. Dr. Wolfgang J. Bandion ve Müsteşar Siess, Kılıç’ın Avusturya devletine yaptığı üstün hizmetlerden özgüyle bahseden birer konuşma yaptı.

Birol Kılıç ise “Ödülü adadığım ve rahmetle andığım annem Hüsniye ve babam Hüseyin Kılıç’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çocukluk günlerimden itibaren her zaman örnek olan, ablalık yapan, adalet ve insan sevgisi gibi değerleri, cömertliği ve yardımseverliği aşılayan, hayatta yere sağlam basmayı ve emin adımlarla ilerlemeyi öğreten anne, babam ve değerli ablam Perihan Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Bana verilen bu ödülün, Avusturya ve Türkiye insanları için yaptıklarımızın yanında, yapacaklarımız için bir talimat niteliği taşıdığının farkındayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!