Türk gençleri iyi başladı

Güncelleme Tarihi:

Türk gençleri iyi başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 18:17

Almanya'nın en önemli basketbol turnuvası sayılan ve 52 yıl içinde bu yıl 26. kez düzenlenen Albert Schweitzer Basketbol Turnuvası'na Türkiye Genç Milli Takımı fırtına gibi bir giriş yaptı. Gençler, ilk maçta İsveç'i 72-63 yendi,. Türkiye'de Fenerbahçe Ülker'den Metecen Birsen 18 sayı kaydetti.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mannheim kentinde tam 52 yıldır, iki senede bir düzenlenen Albert Schweitzer Basketbol Turnuvası'nda Türkiye Genç Milli Basketbol Takımı, ilk maça fırtına gibi girdi. Bu yıl 26.'sı yapılan turnuvada Türkiye gençleri ilk maçında İsveç'i 72-63 yendi.

Hep önde götürdüler
Türkiye, İsveç karşısına Zafer Sezer, Metecan, Kerem, TalatAlp, ve Yiğit Emre beşlisiyle çıktı. Özellikle pota altında Talat Alp ve Metecan'la etkili olan Türkiye ilk çeyreği 25-13 önde geçti. İkinci çeyrekte de ilk beş dakikada üstünlüğünü sürdüren Türkiye, daha sonra tutuk bir oyun göstermeye başlayınca ikinci periyotu 21-17 geride kapadı. Mannheim MWS Halle'de ilk yarıyı Türkiye 40-34 önde tamamladı. 200 kadar Türk seyircinin desteği altında Türkiye 3. periyodu da 59-52 önde geçmesini bildi.

En skorer Metecan
Maçın son periyodu adeta nefes keserken, genç mililer sayı üretmekte zorluk çektiler. Maçın bitimine 5 dakika kala farkı 2 sayıya kadar eritti. Talat ve Metecan'la tekrar canlanan Türkiye'de Cedi Osman'da sayı katkısı yapınca Türkiye rahat nefes aldı ve salondan 72-63 ayrıldı. Türkiye'de Metecan 18 sayı ile en skorer olurken Talat Alp (11) ve Burak Can'da 10 sayı kaydederek çift haneli sayılara ulaştılar. İsveç'te ise en skorer 16 sayı kaydeden Larrson oldu.

Tecrübe kazanacaklar
Genç Milli takım teknik direktörü Erhan Toker, Türk seyircilerine galibiyet tattırmak için gençlerin sahaya oldukça gergin çıktığını belirterek, kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Takımdaki dört futbolcunun lig maçları ve okulları nedeniyle kadroya yeni dahil olduklarını belirten Toker, "Genç ve tecrübesiz bir ekibiz. İlk beşte oynayan oyuncularımız fazla süre vermedik. Tüm oyuncularımızı bu turnuvada tecrübe kazanmaları için oynattık. Onun için birara sıkıntıya düştük .Ama daha sonra gençlerimiz tekrar maçı farklı kazanmasını bildi. Hedefimiz Almanya'da yaşayan Türkler'e şampiyonluk hediye etmek" dedi.

Maç Pazar günü 16.00
Genç millilerin ikinci maçındaki rakibi ise Yeni Zelanda. MWS Halle Herzogonried'teki karşılaşma saat 16.00'da başlayacak.

TÜRKİYE : Tayfun (6), Atilla(4), Zafer Sezer (5), Metin, Tevfik, Efekan(3), Metecan (18), Kerem (2), Talat Alp(11), Yiğit Emre( 4), Cedi Osman(9), Burak Can (10)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!