Türk Gecesi’ne 10 bin katılım

Güncelleme Tarihi:

Türk Gecesi’ne 10 bin katılım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 10:51

Stuttgart Forum der Kult uren Derneği ile Türk-Alman Forum Derneği’nin düzenlediği 11’inci ‘Stuttgart Kültürler Yaz Festivali’ bu yıl da büyük ilgi gördü. 10-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen, farklı kültürlere ait müzik, eğlence ve lezzetlerin tanıtıldığı festivali bugüne kadar 60 bin kişi izledi.

Haberin Devamı

60 göçmen derneğinin katıldığı festivale bu yıl da dünya genelinde Arap, Fransız, İtalyan, Amerikan, Afrika, Yunan, Roman, Türk, Rus ve Jamaika müzik grupları katıldı. Her yıl cuma günleri kutlanan Türkiye Gecesi’ne ünlü komedyen Muhsin Omurca da katıldı.

Omurca, ‘Best of Muhsin’ adlı başarılı bir stand up gösterisi yaptı. Omurca’dan sonra, ‘Caz a la turca’ bölümünde sahne alan, Murat Yücel, Savaş Zurnacı, Utku Kırca, Faruk Giley, Ataç Ülker, İsmet Sute, Mustafa Uysal ve Saffet Yıldırım’dan oluşan Baro Banda Grubu, klasik Türk enstrümanları ve modern elektronik seslerin yer aldığı doğu, batı, caz, hip-hop eserlerden oluşan muhteşem bir konser verdi.

Stuttgart Forum der Kulturen Derneği Başkanı Sami Aras, festivalin Stuttgartlıların birbirlerinin kültürlerini yakından tanımaları, birbirleriyle ilişki geliştirmeleri ve Stuttgart’ın sahip olduğu zengin potansiyelin ortaya çıkması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!