‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti

Güncelleme Tarihi:

‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 11:41

Gelsenkirchen’de ‘Türk Danış’ hizmetleriyle özdeşleşmiş, birinci ve ikinci nesil madencilerin yakından tanıdığı Ali Gürcan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE 70’li yıllarda Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde sosyal ve kültürel faaliyetleriyle tanınan ve sevilen Ali Gürcan, 1945 yılında, babasının görev gereği bulunduğu Zonguldak’ta dünyaya geldi. İstanbul-Balat’ta büyüyen Gürcan, İstanbul Vefa Meslek Lisesi elektrik bölümünden mezun olduktan sonra, 1966 yılında Almanya’ya geldi. Almancaya hâkim olduğu için duruşmalarda tercümanlık yapan Gürcan, 1973 yılından 2010 yılana kadar Gelsenkirchen’de ‘Türk-Danış’ olarak bilinen sosyal hizmet kuruluşunda çalıştı. Gelsenkirchen’de birinci ve ikinci nesil madencileri ve aileleri için sadece danışmanlık yerine ağabeylik yapan, her türlü bürokratik sorunlarına çözüm arayan Ali Gürcan, aynı zamanda kültürel faaliyetlerle de adını duyurdu. AWO’da hafta sonu seminerleri düzenledi, oluşturduğu gençlik gruplarıyla çalışmalar yaptı. Muzaffer İzgü, Fakir Baykurt, Hasan Hüseyin, ressam İbrahim Balaban, Nazım Hikmet’in eşi Vera Tulyekova, Uğur Mumcu, Zülfü Livaneli, Aziz Nesin, ressam Abidin Dino gibi ünlü isimlerin de etkinliklerle vatandaşlarla buluşmasına aracı oldu.

‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti
HÜRRİYET MUHABİRLİĞİ YAPTI
Bir dönem Hürriyet gazetesine, WDR Türkçe’ye ve TRT’ye gönüllü muhabirlik de yapan Ali Gürcan, dünyaca ünlü Joan Baez, Giora Feidman gibi sanatçılarla da söyleşiler yaptı.
Son yıllarda demans hastalığıyla mücadele eden Ali Gürcan, önceki gün Gelsenkirchen’de vefat etti. Gürcan’ın cenazesi, Buer Merkez Camisi’nde dün kılınan namazın ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderildi.
‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti

‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti
Joan Baez, Ali Gürcan
‘Türk-Danış’ Ali Gürcan, vefat etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!