Türk avukata polisten uyarı

Güncelleme Tarihi:

Türk avukata polisten uyarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 14:26

Avukat Ekrem Özdemir'i arayan Berlin Federal Asayiş Dairesi (LKA) görevlisi, “Neonazi soruşturmasında elde edilen evraklarda isim ve adresine rastladık. Herhangi bir şüpheli durumda bize mutlaka telefon edin” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'da sekizi Türk, biri Yunan, biri de Alman kadın polis olmak üzere 10 kişiyi katleden neonazi teröristlerin hazırladığı 88 kişilik hedef listesinin yanı sıra isim ve adreslerin yer aldığı bazı belgeler de ele geçti.

Bu listelerin birinde Berlinli avukat Ekrem Özdemir'in isim ve adresi tespit edildi. Berlin Eyalet Asayiş Dairesi'nden (LKA) bir görevli, Ekrem Özdemir'e telefon edip “Soruşturma esnasında elde edilen listede isim ve adresiniz bulunuyor. Korkmanıza gerek yok, terör çetesiyle ilgili soruşturma kapsamında el konulan bilgisayarda isminiz geçiyor. Sizin de bunu bilmenizde fayda var. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşırsanız bize başvurun” dedi.

'E-Mail'le tehdit aldım'
Türklere hakaret eden Alman Merkez Bankası eski yönetim kurulu üyesi Thilo Sarrazin'e karşı suç duyurusunda bulunduktan sonra bir süre aşırı sağcılardan e-mail'le tehdit aldığını söyleyen avukat Özdemir, “Neonazi terör örgütüne karşı mücadelede herkese büyük sorumluluk düşüyor. Alman devleti neonazi terör olayını tüm açıklığı ile ortaya çıkartmalı ve suçlular cezalandırılmalıdır. Polisin telefonu beni şaşırtırken, bu gibi olaylar bizi mücadeleden vazgeçiremez. Zira, Sarrazin'i eskiden olduğu gibi bugün de hukuki yönden rahat bırakmamız söz konusu olamaz. Sarrazin ağzına gelen her şeyi söyleyemeyecek ve peşinde olacağız. E-mail yoluyla aldığım tehditleri polise bildirdim” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!