Türk askerinden Kosova eğitiminde bir ilk!

Güncelleme Tarihi:

Türk askerinden Kosova eğitiminde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 11:24

Kosova’da barış gücü KFOR bünyesi altından 1999 yılından bu yana görev yapan Türk askeri her türlü destekle Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

KOSOVA Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Prizren Motrat Qiriazi İlkokulu Robotik Kodlama Dershanesi törenle açıldı. Kosova’da ilkokul düzeyinde ilk Robotik Kodlama Dershanesi’nin açılış törenine Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka, Kosova hükümeti adına bu güzel, çocuklarımızın geleceğine yatırım için Türkiye’ye teşekkür etti. Hibe edilen araçlara öğretmen ve öğrencilerimizin sahip çıkacağı inancını ifade eden Damka, okulun öğrencisi ve ebeveyni olarak bu okulda bir ilke atılması nedeniyle mutlu olduğunu söyledi.

Türk askerinden Kosova eğitiminde bir ilk
‘KOSOVA’NIN GELECEĞİNE YATIRIM’
Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, “Hür, bağımsız ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir Kosova, Türkiye Cumhuriyeti’nin gözünde Balkanlar’daki kalıcı barış ve istikrarın olmazsa olmaz şartıdır” derken Türkiye’nin bu nedenle Kosova’nın arkasında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. Bağımsızlık ve kendi ayakları üzerinde durmanın en önemli şartının kaliteli eğitimden geçtiğine işaret eden Büyükelçi Angılı, Prizren’in çok etnili yapısına vurgu yaparken Türk, Arnavut, Boşnak ve Rom öğrencilerin bir arada olduğu bu okula bu yatırımın önemine dikkati çekti. Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Kosova’da ilkokul seviyesinde ilk Robotik Kodlama Dershanesi’ni açmanın mutluluğunu dile getirdi. Yaşadığımız teknolojik gelişmeler sayesinde yeni bilgilere ulaşmanın kolaylaştığını söyleyen Albay Karamürsel, eğitime yatırımın Kosova’nın geleceğine yatırım olduğunu belirtti.
Türk askerinden Kosova eğitiminde bir ilk
25 BİN EURO’LUK YATIRIM
Prizren Belediyesi Eğitim Müdürü Luljeta Veselaj Gutaj, dost ülkeden eğitime anlamlı yatırım nedeniyle memnuniyetini ifade etti. Eğitim kalitesinin artırılmasına önem veren Türk askerine teşekkür eden Gutaj, iki ülke arasında ilişkilerin devamını diledi. Motrat Qiriazi İlkokulu Müdürü Ekrem Bajraktari, 25 bin Euro değerinde eğitime yatırımın okulda eğitim kalitesinin artırılması için önemine vurgu yaptı. Türk askerinin bu okula ilk yatırımı olmadığına işaret eden Bajraktari, destekler için teşekkür etti. Selamlama konuşmalarından sonra Türk, Arnavut ve Boşnak öğrenciler Türk askerine teşekkürlerini ifade ettiler. Ardından da hazırladıkları bir kültür-sanat program sundular. Robotik Kodlama Dershanesi’nin kurdele kesimiyle resmi açılışı yapıldıktan sonra davetliler, öğretmen ve öğrenciler dershaneyi görme ve daha geniş bilgi edinme fırsatı buldular.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!