Türk aşçılar: "Herkesi şaşırtacağız"

Güncelleme Tarihi:

Türk aşçılar: Herkesi şaşırtacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 16:03

Almanya'nın Erfurt kentinde 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Aşçılar Olimpiyatına katılacak olan EuroTürk Mutfak Şefleri takımı dün Hamburg'a geldi.

Haberin Devamı

Avrupalı Türk Aşçılar ve Gastronomlar Derneği'nin (ATAGAB) takmı olan ve olimpiyatlarda Bölgesel Takımlar Kategorisinde yarışacak olan EuroTürk ekibi yaşadığı vize sorunu nedeniyle ancak dört gün gecikmeyle Almanya'ya gelebildi. Ülkeler kategorisinde yarışacak olan Türkiye Milli Takımı dışında olimpiyatlarda yer alan ikinci Türk ekibi olan EuroTürk Mutfak Şefleri, iuçakla Hambugr7a geldiler. Burada ekibin sponsorluğunu yapan Delta Gastronomi şirketi tarafından ağırlanan ekibe Tüm Mutfak ve Ağırlama Profesyonelleri Meslek Geliştirme ve Eğitim Derneği (TÜMAPED) ve ATAGAB Başkanı Vasfi Pakman ve takım kaptanı Mehmet Yalçınkaya eşlik ediyor. Pakman ve Yalçınkaya, yarışmaya çok işyi hazırladıklarını belirterek, 'Türkiye milli takım bazında ve bölgesel takımla ilk kez bu yüz yıllık yarışmaya katılıyor. Yarışmanın çeşitli kategorilerinde özgün, orijinal ve şaşırtıcı yeni yöntemler, tatlar, dizaynlar değerlendirilecek. Bu açıdan çok şaşırtıcı olup, farklı kategorilerde çok sayıda ödül alacağımıza inanıyoruz' dediler. Delta şirketi sahibi Heinrich Höper EuroTürk ekibini tebrik edip yarışmada başarılar diledi. Ekip yarın Erfurt'a geçecek.
Yarışmaya katılan EuroTürk Mutfak Şefleri takımında şu isimler yer alıyor: Ali Selek, Hakan Tosun, İmdat Ayhan, Önder Yavuz, Mehmet Ektirir, Selim Yöreğir, (Antalya), Emin Deger, Servet Kılıç (Londra), Fikret Özdemir (Hamburg), Ayhan Eşler (Essen), Muhammet Atalay (Berlin), Ramazan Kılıç, Adem Yılmaz, Mesut Aydın, Sedat Yaman, Coşkun Açıkgöz, Mithat Yalçınkaya, Gökhan Sorguç, Mustafa Yılmaz ve Mehmet Yalçınkaya (İstanbul).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!