Türk-Alman sanat eserleri buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman sanat eserleri buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 13:07

Türk ve Alman sanatçıların eserlerini iki ülkede buluşturan “art.home” sergiprojesi Münih’te törenle açıldı. 10’u Türk 20 sanatçının 10 evde sergileniyor.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl 10 Alman, 10 da Türk sanatçının eserlerini İstanbul’da buluşturan “art. home” projesi bu yıl da sanatçıları ve eserlerini Münih’te buluşturdu. Galeri der Künstler Sanatevi’nde düzenlenen açılış töreni yoğun ilgi gördü. Törenle birlikte 20 sanatçının 10 ayrı evde eserlerinin görücüye çıktığı sergi 21 Ağustos’a kadar ziyarete açık kalacak. Münih Konsolosu Lale Avcı iki ülke arasında sanatçılar ve eserlerinin buluşmasının önemini vurguladı. Prof. Burcu Doğramacı da siyasette iki ülke arasında birtakım pürüzler görünmesine rağmen sanat alanında iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha iyi düzeyde m olduğunu vurguladı.

PROJE DEVAM EDECEK
Projenin sahibi ve kuratörü Mehmet Dayı, geçen yıl İstanbul’da başlatılan projenin çok ilgi gördüğünü, bu tür projelerin devam edeceğini söyledi. Açılışa Münih’ten çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Sergide şu sanatçıların eserleri yer alıyor. Basia Baumann, İrem Tok, Siyong Kim, Elif Süsler, Ergül Cengiz, Hakkı Ozan Uysal, Particija Gilyte, Pelin Güre, Mattias Maenner, Hera Büyüktaşcıyan, Kaori Nakajima, Deniz M. Örnek, Patricia Wich, Orhun Erdenli, Michael Grudziecki, Dünya Atay, Motoko Dobaschi, Erkin Gören ve Nghia Nuyen, Ali İbrahim Öcal.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!