Türk-Alman Kültür Günleri Fazıl Say’la başladı

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman Kültür Günleri Fazıl Say’la başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 11:00

Hannover’de üçüncüsü düzenlenen Türk-Alman Kültür Günleri Fazıl Say ve Serenat Bağcan’nın büyüleyici konseriyle 22 Eylül’de başladı.

Haberin Devamı

HANNOVER Büyükşehir Belediyesi Kültür Bürosu ve Can Arkadaş’ın organizesinin yanı sıra Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (AS. ADD) de destekleriyle 22 Eylül 2022’de Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın sahne aldığı konserle başlayan ‘Türk-Alman Kültür Günleri’ 26 Kasım 2022 tarihine kadar 36 etkinlikle devam edecek. Bu etkinlikler arasından 29 Eylül’de AS. ADD’nin etkinliğinin yanında 4 Kasım 2022 tarihinde AS. Türk Veli Dernekleri Federasyonu etkinliğinde Ayda Kırcı bir konser verecek. Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Bürosu sorumlularından Belgin Zaman, “Daha fazla göçmen derneğinin etkinliklerle yer almasını arzu ederdik. Ne yazık ki, AS. ADD ve FöTEV Nds dışında destek veren olmadı. Bu arada Can Arkadaş’a katkılarından dolayı teşekkür ederken, bu geceyi katılımlarıyla güzelleştiren tüm izleyicilerimize de teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Türk-Alman Kültür Günleri Fazıl Say’la başladı
‘MUHTEŞEM BİR KONSER OLDU’
Can Arkadaş yöneticisi Nadia Kurtul ise “Üçüncüsü düzenlenen Türk-Alman Kültür Günleri’ni belediye ile birlikte organize etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Verdiğimiz emeğin karşılığını bu geceyi dolduran izleyicileri gördüğümüzde almış olduk. Muhteşem bir konser oldu. Salonda adeta nefes alınmadan, hemen herkesin pür dikkat Fazıl Say’ın piyano resitalini ve Seranad Bağcan’ın o billur sesini dinliyor olmalarını görmek her şeye değer” diye konuştu. Nazım Hikmet’in ‘Memleketim’ şiiriyle başlayan konser, Metin Altınok, Cemal Süreyya, Yunus Emre şiirlerinin yanı sıra 17. yüzyılda yaşamış Mühiddin Abdal’ın ‘İnsan insan dedikleri, İnsan nedir şimdi bildim’ şiirini İran’da katledilen Mahsa Amini ve tüm katledilen kadınlar için çalıp söylediler. Dinleyiciler arasında bulunan Aşağı Saksonya eyalet milletvekili Alptekin Kırcı (SPD), “Fazıl Say tam anlamıyla bir sanatçı. Alanında dünyada en iyiler arasında görüyorum. Ne zaman Hannover veya çevre kentlere gelse hiç kaçırmadan gider dinlerim. Her gittiğimde de bir öncekinden daha fazla dinlenmiş, motive olmuş olarak çıkıyorum. Bu gece de adeta nefes almadan büyük bir zevkle dinledim” dedi. Ekrem SAĞIR / HANNOVER

 

BAKMADAN GEÇME!