Türk-Alman kaynaşması

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman kaynaşması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 11:47

HANNOVER'DE Arkadaş Derneği'nde haftada bir kez bir araya gelen Türk ve Alman emekliler birlikte kültürel faaliyetlere imza atıyorlar.

Haberin Devamı

Arkadaş Derneği ile Hannover Katolik Kilisesi tarafından dört ay önce yaşama geçirilen "Türk-Alman Kültürel Kaynaşımı" projesi çerçevesinde toplanan Türk ve Alman kadınlar, karşılıklı görüş alış verişinde bulunup kültürel ve sosyal etkinliklere katılıyorlar. Emekli kadınları kültürel çalışmalara katmak amacıyla başlatılan projenin ilk bölümü tamamlandı.


Dostluklar pekiştirildi


Proje yöneticisi emekli Türkçe Öğretmeni Müzeyyen Ünan, projenin birinci bölümünün başarıyla tamamlandığını belirterek, “Dört aydır Türk ve Alman emekli kadınlar olarak birbirimize kültürlerimizi, bayramlarımızı anlatıyor, toplu halde kilise ve cami ziyaretleri yapıyoruz. Son olarak müzeye gittik. Alman arkadaşlarımız Türkçe şarkılar öğreniyor. Şimdilik 'Üsküdar' şarkısını öğrendiler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alman kadınlar adına açıklama yapan Mechtild Burugel ise, "40 seneden fazla birlikte yaşadığımız Türk dostlarımız iyi tanımak için bu projeye dahil olduk. İnsanların tanışması için bir araya gelmesi, konuşması ve etkinlikler düzenlemesi gerekiyor. Şimdiye kadar Türkler'den neden uzak kaldığımı anlamıyorum. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Birlikte iyi zaman geçiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!