Türk Alman işadamları Türkiye'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Türk Alman işadamları Türkiyeye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2009 15:30

Türk ve Alman kuruluş temsilcileri ile iş adamlarından oluşan bir heyet Türkiye'deki iş çevreleriyle görüşmek üzere 1 Kasım'da Türkiye'ye gidecek.

Haberin Devamı

Türk -Alman Ticaret ve Sanayi Odasında (TD-IHK) düzenlenen basın toplantısında konuşan yönetim kurulu üyesi Hayati Önel geziyle ilgili şu bilgileri verdi: “ Türkiye’nin Partner Ülke olduğu Anuga 2009 fuarının ardından, gıda sektörüyle yapılacak temaslar gezinin odak noktasını oluşturacaktır. Dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Anuga, Alman ve Türk işletmelerine ikili görüşmeler fırsatı veren ideal bir platform yarattı. İki ülke arasındaki olumlu ekonomik ilişkileri özellikle İstanbul, Bursa ve Antalya'da yapılacak görüşmelerle güçlendirmek ve yeni girişimlerde bulunabilmek bu gezinin amacını oluşturuyor. Bu gezinin her iki ülke için de çok yararlı olacağını düşünüyorum.”


Türk iş adamlarının vize sorunu
Toplantıda konuşan Köln Ekonomi Teşvik kurumu üyesi Dr. Norbert Walter-Borjans ise Köln Belediyesinin Türkiye aktivitelerini genişletmeyi amaçladığını belirterek, “Türkiye'den Almanya'ya gelen iş adamları bazen vize sorunu yaşıyorlar. Biz bu sorunu aşabilmek için de iş adamlarına yol gösterip yasal prosedürü anlatıyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ülke ve Türkiye ile olan ticaretimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!