Türk-Alman diyaloğuna Manfred Rommel Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman diyaloğuna Manfred Rommel Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2009 15:47

Manfred Rommel Onur Ödülü'nü alan Daimler Benz eski yönetim kurulu başkanı Edzard Reuter, uyum ve ayrımcılık tartışmalarının bir kenara bırakıp eşitlik için mücadele edilmesini istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Stuttgart Türk Alman Forum (DTF) Derneği 10. Kuruluş Yıldönümü'nde dört Türk'ü "Manfred Rommel Ödülü" ile onurlandırdı. Stuttgart Yeni Saray'daki kutlamada Markgröningen Kadın Derneği'nden Cahide Erenkurt ile Ostendplatz AWO kuruluşundan Mustafa Çetin Akçı, Yıldız Parlak ve Nihal Orpak, Stuttgart'ın eski anakent belediye başkanının adını taşıyan 3 bin Euro değerindeki ödüllerini aldılar. Onur ödülü ise Daimler Benz'in eski yönetim kurulu başkanı Edzard Reuter'e verildi. Manfred Rommel Ödülü, kültürlerarası diyaloğun gelişmesine katkıda bulunan şahsiyet ve kurumlara veriliyor.

ALIRKEN VERMELİYİZ

Cahide Erinkurt, Stuttgart ve çevresinde yaşayan Alman ve Türkler'in karşılıklı diyaloğuna desteğinden dolayı odüle layık görülürken, Nihal Orpak, Mustafa Aşçı ve Yıldız Parlak üçlüsü ise "Yurd dışında yaşlanma projeleri" projeleri ile Manfred Rommel Ödülü'nü aldılar. Manfred Rommel Onur Ödülü ile onurlandırılan Edzard Reuter ise ödülünü Başbakanlık Müsteşarı Hubert Wicker’den aldı. Törende Türkçe ve Almanca konuşan Reuter şöyle dedi: "Almanya’da yaşayan her insan Alman kültürünün bir parçasıdır. Uyum ve ayrımcılık tartışmalarını bırakıp her bireye eşit davranılması gerekiyor. Toplum huzuru tek taraflı sağlanamaz. Alırken vermesini de bilmek gerek. Önemli olan dernek kurmak değil olumlu çalışmalar yapmak."

AYRIMCILIK OLMASIN

Ödül töreninde Stuttgarter Zeitung Haber Müdürü Sybille Thelle, Türk gençleriyle söyleşi yaptı. Üniversite öğrencileri Kadir Karaçoban, Zeynel Benk, Zeliha Ceviz ve Zeynep Akpınar’a Almanya ve Alman halkından beklentilerini sordu. Türk gençleri yabancıların Almanlar ile aralarında meslek öğrenme ve uygulama açısından bir fark olmadığını söylediler. Ötekileştirilmeyi hak etmediklerini belirten Türk gençleri, "Eşit muamele istiyoruz. Ayrımcılık yapılmasın, önyargılardan kaçınılsın" dediler.
10. yıl kutlamasına piyanist Meryem Akdenizli, ses sanatçısı Ninel Cam müzikleriyle destek verdiler.

GENİŞ KATILIM

Ödül törenine Stuttgart Başkonsolos Yardımcısı Bengü Yiğitgüden, Türk Alman Forum Derneği Danışma Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Varlık, Belediye Başkanı Dr. Susanne Eisenmann, Robert Bosch Vakfı Başkanı Dieter Berg, DTF’nin kuruluş çalışmalarını yapan eski Daimler Benz yönetim kurulu başkanı Edzart Reuter, Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, milletvekilleri ile yüzlerce konuk katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!