Türk adaylara destek

Güncelleme Tarihi:

Türk adaylara destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 17:20

HESSEN'de 17 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Franfurt Belediye Meclisi ve muhtarlıklara Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sıralarından aday olan Türklere, Frankfurt'ta faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütlerinden destek geldi.

Haberin Devamı

Kulturtreff, Saz Rock, Avrupa-Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Frankfurt Türkiye Sosyaldemokratları Derneği'nin de aralarında olduğu sivil toplum örgüt temsilcileri Turgut Yüksel, İmren Ergindemir, Figen Brandt, Muzaffer Yılmaz, Ertan Karadaş ve Murat Göz'e destek verdiklerini duyurdular.

UYUM PAYLAŞIMDIR

Frankfurt Belediye Meclisi Üyesi Turgut Yüksel, SPD'nin listelerinde diğer partilerin toplam aday sayısı kadar göçmen adaya yer verdiğini belirten Yüksel, "Uyum paylaşımdır. Partilere girip onları göçmenler için duyarlı hale getirebiliriz. Bizler yılmayıp zorlarsak belli bir aşama kaydedebiliriz" dedi. Frankfurt SPD Başkan Yardımcısı İmren Ergindemir ise çok sayıda kurum, kuruluş ve kişiyle görüşerek insanları mahallerinde kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak bir seçim programı hazırladıklarını söyledi. SPD Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Figen Brandt da programda sivil toplum örgütlerinin projelerini gerçekleştirmek için kullanabileceği 'Halk bütçesi projesi' hazırladıklarını anlattı.

PARTİLERE ÜYE OLUN

Frankfurt Türkiye Sosyaldemokratları Derneği Başkanı Yıldız Akalın, Almanya'da sorunları çözmenin tek yolunun siyasette varlık göstermek olduğunu söyleyerek, "Almanya'daki bütün göçmenleri siyasi partilere girmeye davet ediyoruz. Eşit ve demokratik haklar için mücadele etmek zorundayız. SPD'de popülist adayların listelere alınması yerinde bölgelerinde yıllarca canla başla çalışan, büyük emek veren göçmen üyelerin tercih edilmesini istiyoruz. Göçmen adaylar, listeler sıralamasında oylamaları kaybediyor. SPD'den göçmenler kotası istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!