Turizm sektörü Berlin’de buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm sektörü Berlin’de buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 12:51

Uluslararası Turizm Fuarı ITB, 3 yıl aradan sonra kapılarını ziyaretçilere açtı. Koronavirüs zamanında gerçekleştirilemeyen dünyanın en büyük turizm fuarı ITB’nin açılış galasında konuşan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck, daha sürdürülebilir ve dirençli bir turizm çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

HABECK, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, “Dünyayı keşfetme özgürlüğü, onun yok edilmesi için bir gerekçe olamaz” dedi. Dünyada CO2 dengesindeki gidişatı değiştirmek için daha geniş kapsamlı önlemler alınması gerektiğini kaydeden Habeck, uluslararası turizmin birçok ekonomide refah için önemini vurgularken, “Dünya genelinde her on işten biri turizme bağlıdır. Pandemi bunu bize acı bir şekilde gösterdi” dedi. Ancak iklim krizinin pek çok ülkede bu ekonomik temeli tehdit ettiğini ifade eden Habeck, kar yağmayan kayak merkezleri, ölen mercan resifleri, orman yangınları, kuraklıklar ve sellerin bunun işaretleri olduğunu vurguladı.

Turizm sektörü Berlin’de buluşuyor

Haberin Devamı

‘BUGÜNLER GERİDE KALDI...’
Açılış törenine Berlin’de halen iktidardaki Eyalet Başbakanı Franziska Giffey (SPD) de katıldı. Turizmin geçen yıl önemli ölçüde toparlandığını belirten Giffey, Berlin’in de bundan faydalandığını söyledi. Giffey, diğer şehirlerde olduğu gibi Berlin’de de pandemi sırasında oldukça sakin geçtiğini kaydederken, “Bugünler geride kaldığı için çok mutluyuz” dedi. 

Turizm sektörü Berlin’de buluşuyor

ITB, bu yıldan itibaren yeni formatıyla açıldı. Önceki yıllarda 5 gün süren ve son iki gün kapılarını tüketiciye açan ITB, bu yıl 3 gün sürecek ve sadece sektör çalışanları tarafından ziyaret edilebilecek. Üç yıllık aradan sonra gerçekleşen fuarın konuk ülkesi ise Gürcistan. Fuar 9 Mart’a kadar devam edecek. Türkiye de önceki yıllarda olduğu gibi yine ITB fuarında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 3.2 numaralı salonda kiraladığı Türkiye pavyonunda, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nden çok sayıda otel ve belediyeler yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy çarşamba günü fuara katılacak.

BAKMADAN GEÇME!