Tüm Türk girişimcilerin sesi olacağız

Güncelleme Tarihi:

Tüm Türk girişimcilerin sesi olacağız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 11:38

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Almanya Teşkilatı, başta Avrupa olmak üzere Türkiye kökenli iş insanlarının ekonomik potansiyelinin dünya genelinde artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunmak için bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

DTİK Almanya Başkanı Kemal Şahin’in başkanlık yaptığı etkinliğe, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Avrupa İşbirliği Konseyi (ATİK)-HAXSA Ticaret Platformu Başkanı Aziz Şahin, ATİK NRW Başkanı Selver Şengül, ATİK NRW Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Doğan ile ağırlıklı olarak bölgeden gelen iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümü vesilesiyle saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Hem Türkiye’de hem de Almanya’da işletmeleri olan ev sahibi konumundaki DTİK Almanya Başkanı Kemal Şahin konukları selamlarken, Almanya’daki Türkiye kökenli iş insanlarının ekonomi potansiyelini değerlendirdi. Almanya’daki Türkiye kökenli vatandaşlarımızın iki ülkenin de ekonomik alanda kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu vurgu yapan Şahin, “Biz tüm Türk girişimcilerin sesi olmak istiyoruz” dedi.

Tüm Türk girişimcilerin sesi olacağız

Aziz Şahin, Başkonsolos Turhan Kaya, Kemal Şahin, Selver Şengül, Muavin Konsolos Gizem Merve Beşli Atilla (Soldan sağa).

Haberin Devamı

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYARAK GÜÇLENMEK’
Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ise şunları söyledi: “Türk toplumunun tüm değerli üyelerine hizmet etmenin ve sorunlarına çözüm bulmanın, benliğini ve kültürünü koruyarak, uyum içinde Almanya’daki konumlarını güçlendirmeye katkı sağlamanın, aynı zamanda Türkiye ile Almanya’nın tarihe dayanan ve bugün de güçlenmeye devam eden kapsamlı ve istisnai ilişkilerini görev bölgemizde siyaset, iş dünyası, bilim, kültür, sanat, spor ve turizm dahil tüm alanlarda ileriye taşımaya gayret etmenin heyecanı içindeyim. Başkonsolosluğumuzdaki tüm mesai arkadaşlarımla birlikte daima bu yönde çalışarak hizmet kalitesini daha da yükseltme çabası içinde olacağız. Bu süreçte öneri, katkı ve desteğinizin bizim için çok önemli olduğunu ve kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu vurgulamak isterim.”

Tüm Türk girişimcilerin sesi olacağız
‘SESSİZ TÜRKLERİN SESİYİZ’
ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin de ATİK olarak şehirlerin daha iyi tanınmasına ve uluslararası alanlarda daha çok ilişkiler kurulmasına önem verdiklerini söyledi. Şahin, “Daha sıkı ilişkiler kurmaları için eğitim, kültürel, sosyal, ekonomik ve tanıtım projeleriyle AR-GE çalışmalarında bulunuyoruz. ATİK olarak dünyanın 78 ülkesinde ve çeşitli kentlerde 179 ATİK başkanlıklarıyla girişimcilere destek sağlıyoruz. HAXSA Ticaret Platformu’muzla da 24 bin 707 üye firmalarımızla direkt sizlere ticari fırsatlar sunuyoruz” dedi. Ayrıca Moldova’da özerk Türk yurdu Gagavuz Türklerine Moldovya’nın yaptığı hukuksuz baskılarına da dikkati çeken Şahin, “Gagavuzya Türkleri bizim kanımızdır, canımızdır. Onlar asla yalnız değillerdir. Rengi mavi, ayı ve yıldızı beyaz olan sessiz Türklerin sesiyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!