Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 13:08

Sekiz yıl önce Offenbach’taki bir restoranda taciz edilen iki genç kızı kurtaran, ancak bu sırada tacizcinin saldırısı sonucu ağır yaralanarak komaya giren ve ardından yaşamını yitiren kahraman üniversite öğrencisi Tuğçe Albayrak, törenle anıldı.

Haberin Devamı

YAŞAMINI yitirdiğinde 23 yaşında olan Tuğçe Albayrak, öğretmen olarak hayata atılmaya hazırlanıyordu. 15 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda komaya giren Albayrak, kaldırıldığı hastanede bir yaşam destek ünitesine bağlı olarak 11 gün hayata tutunmuş, son nefesini ise yaş gününde vermişti. Gönüllü organ bağışçısı olan ve kendisinden alınan organlarla ölürken de hayat kurtaran Albayrak’ın öyküsü, hastanede bulunduğu dönemde ‘medeni cesaret örneği’ olarak Almanya’nın gündemini belirlemişti. Tuğçe Albayrak, bir 10 Kasım vesilesiyle yaptığı paylaşımda, Atatürk’ün bir portresine eşlik eden “Kasım ayında aşk başkadır. Çünkü bize ölümsüzlüğü hatırlatır” sözleriyle uğurlanmıştı.

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor
Yankı Pürsün, Doğuş Albayrak, Turgut Yüksel, Hilime Arslaner, Sultan Albayrak, Erdem Tunçer

Haberin Devamı

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Kahraman Tuğçe’nin anısını yaşatmak üzere kurulan ‘Tuğçe Albayrak Derneği’nin Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde düzenlediği törende, benzer hedeflerle kurulmuş olan derneklerin kurucuları Salome Saremi-Strogusch ve Tina K. ile Tuğçe Albayrak’ın annesi Sultan, babası Ali ve ağabeyi Doğuş Albayrak, yakınları, arkadaşları, Federal milletvekili Macit Karaahmetoğlu (SPD), Hessen eyalet milletvekilleri Turgut Yüksel (SPD) ve Yankı Pürsün (FDP), Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner (Yeşiller), Hessen Türk Toplumu Başkanı Atilla Karabörklü ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer katıldı. Törende, Tuğçe Albayrak’ın yaşamını, her zaman dayanışmacı, sosyal ve araştırıcı kişiliğini yansıtan fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer aldı. Törende, biri Berlin’de diğeri Mannheim yakınlarındaki Bensheim’da kurulan ‘I am Jonny e.V’ (Ben Jonny Derneği) ile ‘Fabian Salars Erbe e.V’ (Fabian Salar’ın Mirası Derneği) kurucuları da kendi öykülerini ve hedeflerini anlattılar, genç insanların yaşamlarına mal olan anlamsız şiddete karşı toplumsal duyarlılığın artırılmasını talep ettiler.

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor
Doğuş Albayrak

Haberin Devamı

ALPTUĞ’UN ADI O İSTASYONA VERİLDİ
Törene, dört yıl önce Frankfurt’ta bir metro istasyonunda demiryoluna düşen iki kişiyi kurtaran ancak bu arada gelen trenin altında kalarak yaşamını yitiren kahraman gencimiz Alptuğ Sözen’in babası Ejder Sözen de davetliydi ancak katılamadı. Hatırlanacağı gibi bu acı kazanın meydana geldiği Frankfurt’taki Ostend İstasyonu, bir süre sonra kahraman gencin adını aldı. Tuğçe Albayrak Derneği’nin başlattığı imza kampanyasının, istasyona Alptuğ Sözen’in adının verilmesi ve kahramanlığının anlatıldığı bir kitabe konulmasına önemli katkısı olmuştu.

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor
Macit Karaahmetoğlu

Haberin Devamı

‘I am Jonny e.V’, 10 yıl önce Berlin’de gece yarısı saldırıya uğrayan bir insana yardım etmek isterken dövülerek öldürülen 20 yaşındaki Jonny K.’nın anısını yaşatmak üzere kız kardeşi Tina K. tarafından kurulmuştu. ‘Fabian Salars Erbe e.V’ de 13 yıl önce Benheim’da tacize uğrayan bir genç kadını korumaya çalıştığı için tacizciler tarafından dövülerek öldürülen 29 yaşındaki Fabian Salar Saremi’nin anısını yaşatmak üzere kız kardeşi Salome Saremi-Strogusch tarafından kurulmuştu.
Macit Karaahmetoğlu’nun birinci, Doğuş Albayrak’ın ikinci başkanı olduğu, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un da onur üyesi olduğu Tuğçe Albayrak Derneği, şimdiye kadar futbol turnuvaları, halk koşuları gibi sportif etkinliklerden okullarda şiddete karşı uygulamalı eğitim sunumlarına, kanserli çocuklara yardım çalışmaları ve Afrika’nın kurak bölgelerinde kuyu açtırmaya kadar çeşitli etkinlikler düzenleyerek Tuğçe Albayrak’ın anısını yaşatmaya çalışıyor.

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor

Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor
Tuğçe Albayrak, ölümsüzlüğü hatırlatıyor

 

BAKMADAN GEÇME!