Tren prizlerinde yeni sabotaj

Güncelleme Tarihi:

Tren prizlerinde yeni sabotaj
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 10:12

Almanya’da trenlerde yer alan prizleri manipüle ederek yapılan sabotaj 63 yaşındaki bir kadının daha yaralanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da son aylarda trenlerde görülen farklı bir sabotaj saldırısı yeniden ortaya çıktı. Federal polis, trenlerde manipüle edilmiş prizlere karşı bir kez daha uyarırken, özellikle dikkatli olunmasını tavsiye etti. Son olarak Aachen’dan Dresden’e giden bir trende 63 yaşındaki bir kadını elektrik çarptı. Yaralandığı açıklanan kadının trendeki bir şarj kablosunu prize takmaya çalıştığında aniden elektrik çarpmasına maruz kaldığı belirtildi. Olay sonrası trende inceleme yapan polis, prizdeki iki metal pimin dışarı çıkarıldığını tespit etti. Polis, fiziki zarar ve adam yaralama suçlamalarıyla soruşturma yürütüyor. Olay sonrası tüm vagon boşaltıldı ve tren seferi geçici olarak durduruldu. Yapılan inceleme sonrası tren yolculuğuna devam edebildi.
BAVYERA’DA DA PRİZ SABOTAJI
Bavyera eyaletinde de bir priz sabotajı zamanında fark edildi. Augsburg’dan Münih’e giden Go-Ahead trenindeki bir yolcu, sabotaj yapılmış bir priz keşfetti ve tren personelini bilgilendirdi. Tren görevlisi anons yaparak diğer yolcuları priz kullanımına karşı uyardı. Tren, Münih’teki ana istasyona girdikten sonra priz, federal polis memurları tarafından incelendi ve olayın sabotaj olduğu belirlendi. Almanya’da yaz aylarında başlayan sabotajları kimin veya kimlerin ne amaçla yaptığı bilinmiyor. Benzer olaylar yaklaşık bir hafta önce Bremen ve Hamburg’da yaşanmıştı. Burada da yolcuları elektrik çarptı. Ağustos ortasında Stuttgart’tan Karlsruhe’ye giden bölgesel bir trende ise yine bir kadın yaralanmıştı. Olayların artması üzerine federal polis, yolculardan trenlerdeki prizleri kullanmadan önce kontrol etmeleri ve olağan dışı bir durum fark ettiklerinde tren personelini ya da federal polisi bilgilendirmeleri çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!