Trafik cezasını kulüp ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezasını kulüp ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 10:34

Danimarka'da trafik cezaları ödemek istemeyenler için "Sürat Kulübü" kuruldu.

Haberin Devamı

Kulübe günde 2.5 kron ya da yılda 1000 kron ödeyip üye olanların yılda 4 cezası ya da 10 bin krona kadar cezaları kulüp tarafından ödenecek. Ancak hukukçular, kulübün, yasalar uyarınca başkalarının cezasını ödeme hakkı bulunmadığına dikkat çekerek, ileride cezası ödenmeyen üyelerin hiç bir hak talep edemeyecekleri uyarısında bulundular.

Skagen şehrinde diskotek sahibi Poul Winther tarafından kurulan yeni kulübe şimdiden çok sayıda üye kaydı yapıldığı bildirildi. Son aylarda 4 kez sürat cezası yedikten sonra bir kulüp kurmayı düşündüğünü belirten Poul Winther, "Saatte 90 km sürat tahdidi bulunan yolda yoğun bir trafik olmamasına rağmen ceza yedim. Polis yola araç içinde radar yereştirmiş. Trafik müsait olduğu ve aşırı sürat yapılmadığı sürece, ceza yazılmasına karşıyım. Ama birçok kez gördüm ki, polis sadece para toplayabilmek için sürat kontrolü yapıyor. Ben de bu haksızlığa karşı böyle bir kulüp kurdum. Biz sürat tutkunlarının değil, normal vatandaşın cezalarını ödüyoruz. Bu bir çeşit protestodur" dedi.

Sürat Kulübü ayrıca üyelerin yılda 4 kez park cezalarını da ödemeyi vaad ederken, Poul Winther sürat tahdidini yüzde 59’un üzerinde aşanlar ve bir kerede sürat tahdidinin yanı sıra başka trafik suçu işleyenlerin, cezalarının ödenmeyeceğini söyledi.

Jylland Yarım Adası'nın kuzeyindeki Skagen şehrinde "Copa Cabana" adlı diskotek işleten Poul Winther, geçtiğimiz yıl da diskoteğinde, yarı çıplak vaziyette fotoğraf çektiren bayan müşterilerine ücretsiz içki vermekle gündeme gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!