Trafik cezaları cep yakacak

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezaları cep yakacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2021 16:50

Almanya’da kasım ayında günlük hayatımızı yakından ilgilendiren yeni kanun ve düzenlemeler yürürlüğe girdi. Otomobil sürücülerinden online bankacılık hizmetlerine, koronovirüs salgınıyla ilgili alınan yeni tedbirlerden aşısız olanlara getirilmesi planlanan kısıtlamalara kadar birçok konuda bizleri bir dizi yenilik bekliyor.

Haberin Devamı

Â

Trafik cezaları cep yakacak
ÖNCELİKLE, Almanya’da 2020 verilerine göre kayıtlı olan 40.4 milyon sürücüyü ilgilendiren yeni trafik cezalarının ne olduğuna birlikte göz atalım. 09.11.2021 tarihinde uygulamaya konulan yeni trafik cezaları kataloğu, özellikle aşırı sürat yapan ve yanlış yere park eden sürücülere yönelik ağır cezalar öngörüyor. Örneğin, şehir içinde hız sınırına izin verilen limiti saatte 16 ile 20 kilometre arasında aşarken radara yakalanan sürücülere 35 euro yerine 70 euro para cezası kesilecek. Trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan yeni trafik ceza düzenlemesi, özellikle bisiklet sürenlerin ve yayaların kamuya açık alanlarda daha güvenli hareket etmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

YANLIÅž YERE PARK CEZASI
Cezası ikiye katlanan diğer trafik suçlarının başında otomobiliyle yanlış yere park etmek geliyor. Yaya veya bisikletler için ayrılan yola park eden, aracını güvenlik amacıyla kapatılan alana bırakan veya yol kenarında park halindeki araçların yanına park ederek ikinci park şeridi oluşturan sürücülere şimdiye dek 20 euro para cezası kesilirken, bu ceza bu aydan itibaren 55 euroya çıkarıldı. Sürücünün otomobilini yanlış yere park etmek suretiyle diğer sürücülerin geçişini engellemesi, özellikle kurtarma ekiplerini engelleyecek şekilde park etmeleri halinde ise ceza daha da yükselebiliyor.

KURTARMA EKÄ°PLERÄ°NÄ° ENGELLEME
Trafik suçlarının arasına 9 Kasım’dan itibaren yeni bir madde daha eklendi. Buna göre, elektrikli otomobillerin akülerini şarj etmeleri için ayrılan veya ‘carsharing’ olarak kiralanan araçlara ait park alanına aracını haksız yere bırakana da 55 euro ceza kesilecek. Yollarda ve otobanlarda, kaza mahalline yetişmeye çalışan kurtarma ekipleri için açılan koridordaki geçişi aracıyla engelleyen sürücüleri 200 euro yerine 320 euro para cezası beklerken, kurtarma ekiplerinin araçlarının hareket alanını kısıtlayan sürücülere ise 100 euro ceza kesilecek. Yeni düzenlemede trafik suçlarına verilen ceza puanlarında ise değişiklik yapılmadı.

Haberin Devamı

AÅžISIZLARA MAAÅž
TAZMÄ°NÄ° SONA ERDÄ°

ALMANYA’da koronavirüse karşı aşı olmayı reddeden sigortalılar hastalanmaları halinde altı haftaya kadar normal şekilde maaş almaya devam ediyor. Aynı haktan, koronavirüs bulaştığı gerekçesiyle karantina altına alınan sigortalılar da yararlanabiliyordu. Ancak bu uygulama ekim sonuna kadar geçerliydi. 01.11.2021’den bu yana koronavirüse karşı aşı olmayı kendi isteğiyle reddeden sigortalılar, virüs bulaşması sonucu hastalanmaları halinde işvereninden maaş alamayacak. İşverenler, bu ayın başından itibaren sadece aşı yaptırmış olmalarına rağmen rahatsızlanan elemanlar için Federal Enfeksiyon Koruma Kanunu kapsamında rapor alan çalışan adına peşin ödediği maaşı sonradan devlet kasasından geri alabilecek.

Haberin Devamı

ABD’YE AŞILILARA SEYAHAT İZNİ
Koronavirüs salgını nedeniyle Mart 2020 tarihinden bu yana ‘Travel Ban’ adı verilen yurt dışından gelenlere seyahat yasağı uygulayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), bu kararından geri döndü. ABD yönetimi, 8 Kasım tarihinden itibaren aralarında Almanya’nın da bulunduğu 33 ülkeye yönelik seyahat yasağını aşılı olan yabancı ziyaretçilere kaldırdı. Aşılı sayılmak için, kişilerin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) veya Amerikan İlaç Denetleme Kurumu (FDA) tarafından onay almış bir aşıyla aşılanmış olması gerekiyor. ABD, ülkeye gelecek olan yabancı ziyaretçilerden aşılı olmanın yanı sıra koronavirüsle ilgili negatif test sonucu ibraz etmelerini de istiyor. Bu ülkeye seyahat edecek olanların kendilerinden istenilen aşı belgesi ve negatif test sonucunu yolcuyu taşıyacak uçak şirketine seyahat öncesi ibraz etmeleri gerekecek.

Trafik cezaları cep yakacak
PAYPAL Ä°ÅžLEM
ÃœCRETÄ° ARTTI

Haberin Devamı

İNTERNET üzerinden İngiltere’den yapılan sanal alışverişlerde bir tür online bankacılık sistemi olan ‘Paypal’ uygulaması aracılığıyla ödeme yapanlardan kesilen işlem ücreti artırıldı. 31.10.2021 tarihine kadar Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasındaki ürün alışverişinde yüzde 0.5 oranında kesilen ‘Paypal’ kullanım ücreti, 10.11.2021’den gerek İngiltere’den AB ülkelerine gerekse AB ülkelerinden İngiltere’ye internet üzerinden yapılan satışlarda ürün bedelinin yüzde 1.29 oranında kesilecek.

Trafik cezaları cep yakacak
IKEA’DAN YENİ
BÄ°R HÄ°ZMET

DÜNYACA ünlü İsveç mobilya devi IKEA, bu ayın başından itibaren müşterilerine yeni bir hizmet sunmaya başladı. Almanya’nın otomobil devi Volkswagen’in merkezinin bulunduğu Wolfsburg kent merkezinde IKEA tarafından ilki açılan ‘Pop-up-Stores’ adlı küçük tanıtım dükkânı hizmete girdi. İnternette yer alan tanıma göre, birbirinden farklı karaktere sahip yerlerde konumlandırılabilen ve farklı amaçlara hizmet edebilen geçici süreler için tasarlanmış mekanlara ‘Pop-up mekanlar’ deniliyor.
Önümüzdeki yılın başında ülkenin güneyindeki Ravensburg kentinde ikinci şubesinin açılacağı duyurulan ‘IKEA Pop-Up Store’da müşteriler, IKEA satış elemanlarının yardımıyla mobilya planlama ve tasarım yapabilecek, ürün siparişi verebilecek. Bu mekânlarda doğrudan mobilya veya aksesuar satışı, ürün iadesi, reklamasyon hizmeti sunulmayacağı veya İsveç menşeli gıda satışı yapılmayacağı duyuruldu.

BAKMADAN GEÇME!