"Töre Şiddeti" kompozisyonlarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Töre Şiddeti kompozisyonlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 21:46

Hollanda Türkler İçin Danışma Kurulu'nun (İOT) yayın organı Sözhakkı dergisi ile Hollanda'da aylık olarak yayınlanan bazı Türkçe dergileriyle ortaklaşa düzenlenen "Töre Bağlantılı Şiddet" konulu kompozyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Lahey'de verildi.

Haberin Devamı

Konut ve Çevre Bakanlığı binasında düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan İkamet, Semtler ve Entegrasyon Bakanı EllaVogelaar, töre bağlantılı şiddet olaylarının sadece bir gruba mal edilemeyeceğini, aile içi şiddet ile töre bağlantılı şiddet olayları arasındaki ayrım çizgisinin çok ince olduğunu belirterek, bunun toplumsal bir sorun olduğunu söyledi.

Bakan Vogelaar, "Türk toplumunun töre meselesini tek başına çözmesi mümkün değil. Mevcut gelenekleri hemen değiştirmek kolay olmaz, zaman gerektirir. Töre bağlantılı şiddet sadece Türkler'in meselesi değil, sorun ülkede yaşayan herkesin sorunudur. Sorunun çözümü toplumsal bilinç ve eğitimdir' dedi. Hollanda Türkler İçin Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ateş, 'Töre, Şiddet' konusunda özellikle gençlerin fikirlerini almak adına böylesi bir yarışma düzenlediklerini belirtirken, konunun Hollanda’da daha fazla konuşulmasını sağlamak ve çözüm yollarının elde edilmesini amaçlamak olduğunu söyledi.

Sadık Yemni, Fuat Aslan ve Yusuf Alan’dan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucu, Seda Yenil’in 'Töreler Öyle Dedi' adlı yazısı birinci (500 Euro), Cemile Yalçın’ın 'Ölmek midir çözümü törelerden kurtuluşun?' adlı yazısı ikinci(300 Euro), Damla Sevim Çilenkoğlu 'Bir annenin ölen kızına mektubu' isimli yazısı üçüncü (200 Euro) oldu. 'Korkuyorum oğlum' isimli kompozisyonu ile yarışmaya Türkiye’den katılan İbrahim Şaşma ise jüri tarafından yurtdışı kategorisinde verilen 200 Euro tutarındaki onur ödülüne layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!