Toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Toplu iş görüşmelerinden sonuç çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 12:34

Federal ve belediye kamu hizmetlileri için toplu iş görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. İşverenler ve sendikalar, planlanan üç müzakere turunun sonuncusunda da bir yere varamadı.

Haberin Devamı

BİRLEŞİK Hizmet Sendikası (Ver.di) Lideri Frank Werneke, Potsdam’da yaptığı açıklamada “Sonunda, farklılıkların kapatılamayacağı sonucuna varmak zorunda kaldık” dedi. Sendika komitelerinin buna oy birliğiyle karar verdiği belirtildi. Memur sendikası dbb’nin Başkanı Ulrich Silberbach da sendikası adına aynı görüşü dile getirdi. Şimdi bağımsız arabulucu komisyon bir çözüm arayacak. Arabuluculuk dönemi boyunca iki taraf arasında barış yükümlülüğü olacak. Bu nedenle Paskalya döneminde kamu sektöründe yeni iş bırakma eylemleri olmayacak. Ancak sonrasında ülke genelinde grevler olabileceği belirtildi.

TAHKİME GİDİLECEK
Görüşmelerin başarısız olmasından sonra açıklama yapan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), tahkime gidileceğini belirtti. Faeser ve belediyelerin baş müzakerecisi Karin Welge, sendikaların başarısızlık ilan etmesinden üzüntü duyduklarını dile getirdiler. İşverenler yüzde 8 daha fazla gelir ve en az 300 Euro’nun yanı sıra bir defaya mahsus 3000 Euro’luk bir ödeme teklif etti. Uzlaştırma sürecinde, bağımsız uzlaştırıcılar önceden belirlenen süreler içerisinde bir çözüm önerisi sunacaklar. Pazarlık tarafları daha sonra bu öneriyi yeniden müzakere edecek.

Haberin Devamı

YÜZDE 10.5 DAHA FAZLA GELİR TALEP EDİLİYOR
Ver.di ve memur derneği dbb sendikası, yüzde 10.5 daha fazla gelir veya ayda en az 500 Euro daha fazla gelir talep ediyor. Bu asgari miktar sendika için merkezi önem taşıyor. Belediye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (VKA) uzun süredir asgari bir miktarı reddediyordu. İşverenler de talepleri karşılanamaz olduğu gerekçesiyle reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!