TÖDER'den 500 kitapla destek

Güncelleme Tarihi:

TÖDERden 500 kitapla destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 21:51

TÜM Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Metropol FM, Robert Bosch Vakfı ve Okuma Vakfı işbirliği yürütülen ve çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan “Lesen macht spass-okuma sevgisi” adlı kampanyaya destek verdi.

Haberin Devamı

TÖDER Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, bu bağlamda Metropol FM'e 500 kitap hediye etti. Enver Yücel, Berlin Eyalet Milletvekili ve Yeşiller Eğitim Politikası Sözcüsü Özcan Mutlu'nun da katıldığı törende, çocuk hikaye kitaplarını Metropol FM Genel Müdürü Tamer Ergün'e teslim etti. Enver Yücel, TÖDER olarak bundan böyle her yıl 5 bine yakın Türkçe kitabı kampanyanın devam ettirilmesi için hediye etmeyi planladıklarını belirtti.

Törende konuşan Enver Yücel, eğitimde başarının, kitap okuma alışkanlığından geçtiğini belirtti. Enver Yücel, “Yaklaşık 1 ay önce Berlin'e iş gezisi amacıyla geldiğim zaman bu kampanyadan haberim oldu. Türkiye'de yönetim kurulumuzla kampanyayı destekleme kararı aldık ve kısa sürede 500 kitap topladık. Belki miktar çok büyük değil ama anlamının büyük olduğunu düşünüyorum. Bu desteğimizle burada yaşayan insanlarımızı unutmadığımızı gösterdiğimize inanıyorum. Ama bundan sonra her yıl bu kampanyanın devam edebilmesi için 5 bine yakın kitap hediye etmeyi planlıyoruz. TÖDER bünyesinde 8 bin özel eğitim kurumu ve 6-7 yayınevimiz var. Gerekirse yeni kitaplar da basarak bu kampanyayı desteklemeyi düşünüyoruz” dedi.

Enver Yücel, yurt dışında eğitim çalışmalarına hız verdiklerini ve bu bağlamda ilk önce 2.5 milyon Türkün yaşadığı Almanya'da eğitim kurumları açacaklarını belirtti. Enver Yücel, “Berlin'de lise kurma girişimlerimiz sürüyor. Gelecek yıl alacağımız binada tadilat çalışmalarına başlayıp 1 yıl sonra da lisemizi açabileceğimizi düşünüyorum. Ancak bu yıl üniversitemizin bir fakültesinin Berlin'de hizmete gireceğini söyleyebilirim. Berlin Teknik Üniversitesi ile işbirliği içindeyiz ve bir teknik fakültemiz hizmet verecek” dedi. Enver Yücel, Almanya'da üniversiteye giden Türk öğrencilerin sayılarının artırılması için onlara okul derslerinde yardımcı olmak amacıyla Uğur Dershanelerinin de bu yıl ekim ayında Berlin'de hizmete gireceğini söyledi.

Kampanyayı hayata geçiren Metropol FM Genel Müdürü Tamer Ergün ise 5 kişilik bir ekiple kampanyanın alt yapısını sağladıklarını belirtti. Berlin'de kutlanan 23 Nisan çocuk şenliğinde 3 gün boyunca 700'e yakın Türkçe ve Almanca çocuk kitabı dağıttıklarını belirten Ergün, “Almanya'da özellikle Türkçe çocuk kitapları bulmak çok zor. Bu bağlamda TÖDER'in hediye ettiği kitapların bizim için anlamı çok büyük. Bize gelen kitap bağışlarını bu kampanya bağlamında dağıtıyoruz. 8 Mayıs'ta Frankfurt ve Mannheim kentlerinde düzenlenecek olan çocuk şenliğinde de kitap dağıtacağız” dedi. Tamer Ergün, kampanya adına bastırılan broşür ve kitapçıkların tüm dernek ve çocuk doktorlarına dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

Kampanyaya destek veren Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclisi eğitim Politikası Sözcüsü Özcan Mutlu da anadilde eğitimin önemine dikkat çekerken, “TÖDER'in yaptığı bu bağış, burada yaşayan çocukların anadillerini öğrenmelerine katkı sağlayacak. Okuma alışkanlığı aynı zamanda çocukların okul ve eğitimdeki başarılarını da olumlu etkileyecektir. Tüm veliler adına TÖDER'e ve Enver Yücel'e bu bağışından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Özcan Mutlu, velilerin bu kampanyaya sahip çıkmalarını da istedi.

KAMPANYAYA ÜNLÜ DESTEĞİ YAĞIYOR
Çocuklara küçük yaşta okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla kampanyaya destek veren ünlüler, Metropol FM üzerinden çağrıda bulunuyor. Metropol FM tarafından oluşturulan lesenmachtspass.de veya okumasevgisi.de adlı internet sitesinde, kampanya ile ilgili bilgilerin yanısıra, anne ve babalar için okuma alışkanlığını çocuklarına kazandırmak için pratik bilgiler de veriliyor. Kampanyaya destek veren ünlüler arasında Nazan Eckes, Okan Bayülgen, Yeşim Salkım, Rafet el Roman, Mehmet Ali Birand, Işın Karaca, Zafer Ergin, Ediz Hun gibi isimler yer alıyor. Kampanyaya ayrıca, Federal Alman Eğitim Bakanı Annette Schavan da destek veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!