Timur Topal, Rutronik Stars Keltern’le anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Timur Topal, Rutronik Stars Keltern’le anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2022 14:12

Almanya Kadınlar Birinci Basketbol Ligi takımlarından Rutronik Stars Keltern’i gelecek sezonda Türk antrenör Timur Topal çalıştıracak.

Haberin Devamı

ALMAN ekibiyle bir süredir görüşen 34 yaşındaki Topal, yaptığı açıklamada kulüp yönetimiyle anlaşarak 1 yıllık sözleşmeye imza attığını söyledi. Topal, sözleşmeyi imzalamasının ardından Almanya Kadınlar U18 Milli Takımlar yardımcı antrenörü olarak Avrupa Şampiyonası maçları için Girit’e gideceğini, maçlardan sonra hazırlıklarını tamamlayarak yeni sezon için çalışmalara başlayacağını kaydetti. Annesi Ankaralı babası Trabzonlu olan Berlin doğumlu Timur Topal, antrenörlük aşkı yüzünden hukuk eğitimini yarıda bıraktığını ve kendisinin de 3. Lig’de basketbol oynadığını söyledi. Alman ekibi Rutronik Stars Keltern de sosyal medya hesabından Timur Topal ile anlaştıklarını açıkladı. Türkçe yayımlanan mesajda “Hoş geldiniz Timur Topal” denildi.
DBB A-lisans sahibi 34 yaşındaki Timur Topal, Rheinland Lions’ta yardımcı antrenör olarak çalıştı. Topal, 2018’de Bernau’da tam zamanlı antrenörlük kariyerine başlamadan önce 2004’ten bu yana Berlin bölgesinde çeşitli takımlarda yarı zamanlı çalıştı. 2020 yılında Rhinland Lions’a taşındı ve onunla birlikte 1. Lig’e yükseldi. İkinci yılında takımını Almanya Vice Şampiyonu yaptı. Ayrıca Almanya Basketbol Federasyonu U 18 Kadın Milli Takımı’nda yardımcı antrenör olarak görev aldı.

Timur Topal, Rutronik Stars Keltern’le anlaştı

BAKMADAN GEÇME!