Time dergisi için yazdı

Güncelleme Tarihi:

Time dergisi için yazdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 00:00

ABD’li reality tv yıldızı Kim Kardashian, 24 Nisan’da Time dergisi için Ermeni Soykırımı ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Haberin Devamı

Makalede Ermeni asıllı bir ABD’li olan babası Robert Kardashian’ın çocukluğu boyunca ona kökenlerini anlattığını söyleyen Kardashian, “Ermeni kültürü benim hayatımda her zaman önemli bir yere sahipti. Ermeni yemekleri yer, tarihimizle ilgili hikayeler dinlerdik. Babam bu konuda oldukça açıktı. Bize ABD’ye göç eden bir çok Ermeni’nin öldürüleceklerinden korktukları için soyadlarının sonundaki ‘ian’ı (Yan) düşürdüğünü söyler, ‘Ama siz ne yaparsanız yapın asla soyadınızı değiştirmeyin, sizin soyadınız Kardashian’ derdi” dedi.

1.5 MİLYON KİŞİ KATLEDİLDİ

Tüm ailesinin 1914 yılında, katliamlardan sadece bir yıl önce ABD’ye göç ettiğini söyleyen Kardashian “Eğer onlar kaçmamış olsaydı biz burada olamazdık. Bu olaylarda hayatını kaybeden bir çok insan var. Bu insanların ölümleri ile ilgili hikayeler gerçekten çok üzücü ve asla unutulmamalı. Bir soykırımı hatırlamanın amacı bu olayın yeniden yaşanmamasını sağlamak. Bir buçuk milyon kişi vahşice katledildi ve bir ülke bu durum hiç yaşanmamış gibi davranıyor. Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

ERMENİSTAN’I ZİYARET ETTİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Tüm ailesinin Ermenistan’ı ziyaret etmek istediğini, ancak buna fırsat bulamadığını söyleyen Kardashian, geçtiğimiz haftalarda Ermenistan’a gitme şansını elde ettiği için çok memnun olduğunu da söyledi.

Ermenistan ziyaretinden sonra bir çok kişinin kendisine gelip “Bir soykırım olduğunu bile bilmiyorduk” dediğini söyleyen Kardashian, şov dünyasında çok fazla Ermeni olmadığını, bu nedenle soykırım konusunda insanları bilinçlendirmenin onun için bir görev olduğunu da dile getirdi.

OBAMA SOYKIRIM DESİN İSTİYORUM

Kardashian, ABD başkanı Barack Obama’nın “Soykırım” kelimesini kullanmasını istediğini de belirtti ve “Obama’nın başkan olduktan sonra soykırım kelimesini kullanmaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşadım. Bu yıl bunun gerçekleşeceğini düşünüyordum. Ama yaklaşıyoruz. Doğru yönde ilerliyoruz” dedi.

ŞU ANDA YAŞAYAN TÜRKLER’İN BU OLAYDA SUÇU YOK

Ünlü yıldız sözlerine “Türkiye’nin soykırımı kabul etmesinin zamanı geldi. Bu şu anda orada yaşayan insanların suçu değil, 100 yıl önce yaşandı. Ben eğer Türkler bu durumu kabullenirse herkesin hayatına devam edebileceğine inanıyorum. Ben hayata devam etmek, geleceğe bakmak gerektiğine inanıyorum ancak geçmişle yüzleşmeden bunu yapmak mümkün değil. Geçmişle yüzleşmemek bir saygısızlık” diyerek devam etti.

Kardashian sözlerini “Benim büyük büyük annem ve babam göç ederek büyük bir cesaret sergiledi. Ben de onların anılarını kızıma aktaracağım” diyerek tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!