TİM, 35’inci yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

TİM, 35’inci yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2022 11:35

Almanya’nın Nürnberg kentinde, Kamile Erdemir tarafından hayata geçirilen ve her geçen yıl daha fazla engelli bireye yardım elini uzatan Türk-Alman Entegrasyon Derneği (TİM e.V.), kuruluşunun 35’inci yılını görkemli kutladı. Kutlamaya, Başkonsolos Serdar Deniz, eski milletvekili Dagmar Wöhrl, Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, TİAD Başkanı Dr. Ali Aydın ile çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı. Sosyolog Meral Akkent sunuculuğundaki program, Bavyera Üstün Hizmet Madalyalı Dernek Başkanı Kamile Erdemir’in konuşmasıyla başladı. Erdemir, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“DERNEĞİN 35’inci yıla ulaşması beni çok etkiliyor. Ben engelli bir çocuğun annesiyim. Kendi yaşadıklarım ve engelli çocuğu olan Türkiyeli diğer ailelerle ilgili gözlemlerim 1986 yılında, bana sorunlarımızın tartışabileceği ve deneyimlerimizi paylaşılabileceğim bir grup kurma fikri verdi. Bu grup önce benim Alman ve Türk tanıdıklarımdan oluşuyordu. Bu, bir kendi kendine yardım grubuymuş. O zaman bu terimi bilmiyordum. 1987 yılında kayıtlı dernek olduk. Çalışmalarım, hiç kolay olmayan kaderimle başa çıkmamda bana yardımcı oldu. Derneğimiz giderek göçmen kökenli ve göçmen olmayan insanlar için büyük bir uluslararası proje haline geldi. Kadınlar için bisiklet kurslarından hafıza kuvvetlendirme kurslarına kadar farklı dilde sayısız kurslarımız oldu. Sebatla çalışıyoruz ve diğer kurumlarla iş birliğimizi daha da genişletmek istiyoruz.”

TİM, 35’inci yılını kutladı

Kamile Erdemir, Meral Akkent

Haberin Devamı

‘HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR’
Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise şöyle konuştu: “Başta derneğin kıymetli başkanı ve saygıdeğer büyüğümüz Kamile Erdemir olmak üzere cefakâr yönetim kurulu üyelerini ve bu derneğin faaliyetlerine madde-manevi katkı veren tüm vatandaşlarımızı en samimi dileklerimle kutluyorum. Evrensel tanımıyla engelli kişi, doğum öncesi ya da doğum sonrası çeşitli nedenlerle psikolojik, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gereksinimleri karşılamada güçlükleri olan bireyi ifade ekmektedir. Bugün itibariyle ülkemizde görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel ve ruhsal denge sorunu yaşayan yaklaşık 4 milyon 500 bin vatandaşımız bulunmaktadır. Bu sayının yaklaşık 1 milyon 500 binini çocuklar oluşturmaktadır. Devletimiz, engelli çocukların eğitimi için okullar açmıştır. Ülkemizde görme engelliler için 7, işitme engelliler için 21, ortopedik engelliler için 1 okul hizmet vermektedir. Unutmayalım ki, her sağlıklı insan yarının engelli adayıdır. Adımlarımızın biçiminin ne önemi var, mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir. İşte TİM e.V. tam da bu yolda engelli insanlarımıza 35 yıldır kol kanat gererek, mut olmayı sürdürmekte ve bütün toplumun takdirini kazanmaktadır. TİM’in bundan sonra de uzun yıllar engelli insanlarımıza yönelik hizmetlerini kuvvetli bir şekilde sürdüreceğine olan inancım tamdır.” Konuşmaların ardından, Ziynel&Onur müzik grubu ile palyaço Markus Just etkinliğe renk kattılar. Daha sonra davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

TİM, 35’inci yılını kutladı

Derneği başından beri destekleyen eski milletvekili Dagmar Wöhrl, 500 Euro bağışta bulundu.
TİM, 35’inci yılını kutladı

Meral Akkent, Melisa Şengün ile söyleşi yaptı.
TİM, 35’inci yılını kutladı

BAKMADAN GEÇME!