Tİcaret Odası seçimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Tİcaret Odası seçimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2010 11:18

Avusturya'nın dokuz eyaletinde bulunan ve işverenlerin temsil edildiği ticaret odalarının yeniden belirlenmesi dün başlayan 4 dört günlük seçim süreci, mektupla oy verme işleminin başlamasıyla start verildi.

Haberin Devamı

AVUSTURYA'da işverenlerin üye olduğu dokuz eyaletteki ticaret odaları beş yıl işbaşında kalacak yeni yönetimlerin seçilmesine start verildi.


Avusturya genelinde ticaret odalarına kayıtlı olan yaklaşık 30 bini Türk bir milyona yakın işveren, 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Wirtschaftskammer Österreich (WKÖ) merkezlerinde kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecekler. Seçmenlerin, posta yoluyla ellerine geçen oy pusulalarını şimdiden gönderebilecekleri bildirilirken mektupla oy verme işleminin en geç 2 Mart tarihinde sona ereceği açıklandı.


Adaylar görücüye çıktı
Ticaret odaları seçimine Sozialistischer Wirtschaftsverband (Sosyalistler), Freiheitliche Wirtschaftstreibende (SPÖ), Grüne Wirtschaft (Yeşiller) ve çeşitli listeler katılıyor.


Odanın yönetimini elinde bulunduran Avusturya Halk Partisi ÖVP'ye yakın Wirtschaftsbund Liste 1 Fraksiyonu, Türk kökenli adayları ile birlikte Türk esnafla buluştu. Toplantıya çok sayıda Türk esnaf katıldı. “Birlikte daha güçlü” ve “Sadece bir çıkarı savunuyoruz= Sizin çıkarınız...” sloganlarıyla seçim kampanyasını yürüten Wirschaftsbund Liste 1’in kampanya sorumlularından Dr. Alexander Biach yaptığı açıklamada, "Değişik branşlarda bir çok Türk kökenli arkadaşımızı ticaret Odaları yönetimine aday olarak gösterdik” dedi.

Haberin Devamı

Göçmen esnafı koruyoruz
Viyana Gastronomi Kulübü Başkanı Walter Piller de, toplantıda, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak yönetim kadrosunda ve oda meclisinde Türk arkadaşların da bulunmasını istedik. Yönetimde olduğumuz süre içerisinde göçmen esnaf için ayrı bir bölüm oluşturduk. Tüm sorunlarını bu bölümde gidermeye çalışıyoruz. Bu birimi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planladık. Türkler'in yoğun iş yaptığı gastronomi ve gıda branşlarında esnafın sıkı korunduğu maddeleri hayata geçiriyoruz" diye konuştu.


Neleri vaat ettiler
Nakliyeciler bölümünden aday olan Mustafa İşçel de, Türk esnaftan destek istedi. İşçel, “Wirtschaftsbund Liste 1 Fraksiyonu olarak bizim 40 kişilik Türk adayımız var. Bu adaylar seçilmesi muhtemel birinci listeden gösterildi. Türk esnafa önerim, mektupla dahi olsa oy kullanmaları ve bizi seçmeleri. Ayrıca listenin altında bulunan tercihli oy kısmında da Türk kökenli arkadaşları tercih etmeleridir" dedi. Mustafa İşçel seçildikleri takdirde yapacaklarını ise şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

- Otobüsler için tahsis edilen özel şeritlerin transport araçlarına da açılması.
- Yük indirme-bindirme alanlarında kısa park ücretlerinin kaldırılması
- Viyana’nın 1. bölgesinde yasaklanan bazı yolların transport firmalarına açılmas.


Yönetime talibiz
Kosmetik branşında aday olan Hatice İşleyen çırak olarak başladığı sektörde işveren durumuna geldiğini şimdi ise ticaret odalarının yönetimine talip olduğunuı belirterek, şunları söyledi:


"Almanca sorunu esnafımızın karşılaştığı sorunların başında geliyor. Bu konuda Türk esnafa yardımcı olacağım. Benim branşım olan kosmetik sektöründe maalesef çok az Türk işletmeci var. Bu sayının arttırılması için çalışacağım."

Haberin Devamı

Yasa teklif edebilirler
Vorarlberg Eyaleti'ndeki İşçi Odaları yönetiminde bulunan Gelecek için Yeni Hareket Partisi (NBZ) Başkanı Adnan Dinçer, ticaret odalarının işlevi konusunda Hürriyet'e bilgi verirken şunları söyledi: "Dokuz eyaletteki ticaret odalarına seçilen yeni yönetimler, merkezi Viyana'da bulunan ve eyalet ticaret odalarının üst kurumu olan Avusturya Ticaret Odası WKÖ yönetimini oluşturacaklar. Seçimlerden sonraki 6 hafta ile 9 ay içinde WKÖ yönetimi kurulması gerekiyor. Eyalet ticaret odalarının temsil edildiği Avusturya Ticaret Odası, hükümet nezdinde işverenlerin lobiciliğini yapıyor, toplu iş sözleşmelerinde masaya oturuyor ve işyerleriyle ilgili konularda yasa teklifinde bulunabiliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!