Ticaret Ataşesi var ama büro yok!

Güncelleme Tarihi:

Ticaret Ataşesi var ama büro yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 09:34

Almanya'nın Münih Başkonsolosluğu'na bağlı Ticaret Ataşesi 6 ayı aşkın bir süredir görevde, ama bir ataşelik ofisi yok. Ticaret Ataşeliği'nden bilgi almak isteyenler "Ataşe var, büro yok, nasıl bilgi alacağız" diye şikayet ederken, Ataşe Baykal, "İsteyenlere cep telefonumla yardım ederim" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA ’nın Münih Başkonsolosluğu'na bağlı görev yapacak Ticaret Ataşesi geçtiğimiz mart ayında göreve atandı. Fakat bir Ticaret Ataşeliği ofisi olmadığı için Ataşe Dr. Mehmet Cevdet Baykal, 6 ayı aşkın süredir ancak mobil hizmet verebiliyor. Ticaret Ataşesi Dr. Mehmet Cevdat Baykal geldiğinden beri bir ofis aradığını, ancak kira bedelleri yüksek olduğu için ofis bulamadığını söyledi. Ticaret Ataşeliği'ne işi düşen, ancak bir ataşelik ofisi olmadığı için hizmet alamayan vatandaşlar Hürriyet bürosunu arayarak yardım istediler.

"BANA CEPTEN ULAŞIN"
Kendisine telefonla ulaştığımız Ticaret Ataşesi Dr. Mehmet Cevdet Baykal, aylardır büro aradığını, kendisinin de otelde kaldığını belirterek, "Sorunu olan vatandaşlar bana 0152/24 025 612 numaralı telefondan ulaşabilirler. Arayanlara yardımcı olurum" dedi. Vatandaşlar ise "Bu nasıl iş. Ataşe var, büro yok. Ataşeden bilgi almak için cafede mi buluşacağız" diye sitem etti. Ataşe Baykal, Münih tren garı yanındaki Goethe Caddesi'nde bir ofis için görüşme yaptığını, ancak ev sahibinin bin 600 Euro civarında kira istediğini ve bunun için onay alması gerektiğini belirtti.

"BÜROYU KENDİSİ ARAYIP BULMALI"
Konuyla ilgili görüştüğümüz Münih Başkonsolosluğu'nda görevli konsolos Lale Avcı, büro arama işinden Ticaret Ataşesi'nin kendisi sorumlu olduğunu belirtti.
Münih'te Ticaret Ataşeliği yaklaşık 10 yıldır boştu. Son ataşe Hüsamettin Kılıçkaya 2000 yılında Türkiye'ye döndü. Yerine yeni ataşe atanmadı ve bu görev ekonomi ataşesinin göreviyle birleştirildi. Yeni ataşe gelmeyeceği için ofise de çıkış verildi. Ancak 10 yıl aradan sonra atanan ataşe Mehmet Cevdet Baykal mart ayında göreve başladı.

TİCARET ATAŞESİ'NİN GÖREVİ NEDİR?
Ticaret Ataşesi veya ticari ataşenin görevlerinin başında şunlar geliyor:
- Bulunduğu yabancı ülke ile kendi ülkesi arasındaki ticaret ilişkileri izlemek
- Ticaret anlaşmalarının hazırlanmasında rol almak
- Kendi ülkelerinin ekonomik çıkarlarının korunması doğrultusunda danışma görevi yapmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!