THY Hannover uçuşunun 50. yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

THY Hannover uçuşunun 50. yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2022 09:52

Türk Hava Yolları’nın (THY) Hannover kentine uçuşunun 50. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama töreninde THY filosunda bulunan Kalecik BİO FUEL uçağının da tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

AŞAĞI Saksonya Eyalet Başkenti Hannover’e uçuşunun 50. yılı nedeniyle Hannover Şube Müdürlüğü tarafından öncelikle Türkiye’den tanıtım amaçlı getirilen Kalecik Bio Fuel adlı çevre dostu uçak basın mensupları ve protokole tanıtıldı. Daha sonra havaalanı bünyesinde kutlama yapıldı. Eyalet Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Dr. Bernd Althusmann, Başkonsolos Gül Özge Kaya, havaalanı müdürü ve polis müdürünün yanı sıra STK Temsilcileri katıldı.

‘HARTUM’U İSTANBUL ÜZERİNDEN WASHINGTON’LA BULUŞTURUYORUZ’
Açılış konuşmasında tüm katılımcıları selamlayan THY Hannover Şube Müdürü Dr. Osman Nuri Hasırcı, “Dünyanın en genç ve en modern uçak filolarından birisini bünyesinde barındıran THY’nın Hannover’e uçuşunun 50. yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. THY’nin filosunda karbon ve gürültü emisyonlarını azaltma hedeflerine önemli katkı sağlayan yeni nesil, yüksek teknolojiye sahip, çevreye duyarlı ve yakıt verimliliği yüksek uçaklar giderek artmaktadır. Kurumumuz bu tür uçaklarla, her zamanki gibi nitelikli hizmetleriyle sürekli büyümeye devam edecektir. Çevre dostu uçağımız filomuza iyi ki geldi. Dünyada uçuş noktalarımızı çoğalttık. Hannover’den Türkiye’ye dokuz yere uçuyoruz. Hartum’u İstanbul üzerinden Washington’la buluşturuyoruz” dedi.

THY Hannover uçuşunun 50. yılını kutladı
‘İKİ BAYRAMI BİRLİKTE YAŞIYORUZ’
Kutlamaya katılan Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, “Kurban Bayramı’nın idrakı içindeyiz. Bu arada THY’nın Hannover’e uçuşunun 50. yılının da bugün kutlanması bize iki bayramı birlikte yaşatıyor. THY’nin yolculuğu 1933’te beş uçak ve 30’dan az çalışanla başlayıp, bugün giderek çevre dostu yaklaşık 400 uçaklık filosuyla, dünya çapında en çok destinasyona sahip havayolu ünvanına sahip. Kabinedeki hizmet kalitesi, personelin profesyonelliği, uçak filosunun modernliliği ile THY dünyanın en saygın havayollarından ve ülkemizin en önemli markalarından biri haline gelmiştir. Kurumumuz, 2011’den 2016’ya kadar sürekli olarak Avrupa’nın en iyi havayolu seçildi. 2023 yılına kadar 500 uçakla dünyanın en modern, en çevre dostu, en büyük filolarından biri olması hedefi vardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

THY’NİN HANNOVER’E KATKISI BÜYÜK
Aşağı Saksonya Ekonomik İşle, Çalışma, Ulaştırma ve Dijital İşler Bakanı Dr. Bernd Althusmann, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle olası enerji sıkıntısına dikkat cekti. Althusmann, “Önümüzdeki haftalarda ülkemizin şu anda inandığımızdan çok daha hızlı bir enerji sıkıntısı yaşamasından korkuyorum. Bütün bunlar böyle bir törenin odak noktası değil, ama unutulmamalıdır. Türk Hava Yolları’nın da desteğiyle Hannover Havalimanı, korona salgınının son iki buçuk yılında, THY’nin de tekrar tekrar uçmasıyla da verimli oldu. Aşağı Saksonya eyaleti olarak da havalimanına yakın durarak zor zamanlarda bile havalimanının yanında olduk. Artık birçok insanın seyahat etme arzusunu yeniden kazanmış olması daha da sevindirici. Gümrük kontrollerinde karmaşık bir sistem olduğunu biliyoruz. Ancak seyahat isteğinin bu kadar hızlı artacağını ve bu yaz yolcu sayımızın bu kadar yüksek olacağını kimse beklemiyordu” dedi.

THY Hannover uçuşunun 50. yılını kutladı

THY Hannover uçuşunun 50. yılını kutladı
‘SALGINDA LOKASYONA SADIK KALDINIZ’
Bakan Althusmann, THY’nin Hannover Havalimanı için önemli bir ortak oldugunu vurgularken, “THY, Hannover ile Türkiye arasındaki hava trafiğini on yıllar boyunca genişletti ve tüm vatandaşlara, özellikle de Aşağı Saksonya’dakilere fayda sağlıyor. Salgın sırasında Hannover lokasyonuna sadık kaldınız. Sektörün yeniden başlamasından sonra her şey yeniden başarılı bir şekilde gelişebildi. Bu yaz Hannover’den Türkiye’ye günlük 10’a kadar uçuş sunuluyor. İstanbul, Ankara ve Antalya’ya Hannover’den kolayca erişilebilir. Özellikle uçuşlarını tüm dünyaya İstanbul aktarma merkezi üzerinden gerçekleştiriyorlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!